Prima pagină » 10 cele mai OTRĂVITOARE plante din România.

10 cele mai OTRĂVITOARE plante din România.

by Inimă Albastră
919 views

Iată 10 cele mai OTRĂVITOARE plante din România. Unele plante pe care le considerăm atrăgătoare și le ținem chiar și în casă pot fi otrăvitoare. Din cauza aspectului plăcut și a parfumului încântător pe care îl emană aceste plante sunt ținute în casă, dar unele dintre ele sunt chiar mortale.

Omagul este una dintre cele mai toxice plante din ţara noastră. Principalul alcaloid din această plantă este aconitina.

Aceasta e o toxină destul de periculoasă care poate provoca prin ingestie tulburări gastro-intestinale grave, încetineşte ritmul cardiac şi poate duce chiar la moarte, scrie realitatea.net

Spânzul oriental – este o plantă care la contactul cu pielea poate provoca dermatite.

CITEȘTE ȘI :  Cum arăta cu adevărat Tutankhamon!

Salcâmul galben – este otrăvitor deoarece conţine un alcaloid numit “Cytisine” prezent pe toată suprafaţa plantei. Înghiţirea seminţelor sale este mortală.

Dediţelul – este o plantă toxică ce se întâlneşte în zonele montane şi popular se numesc vânturele sau degeţei.

Oţetarul roşu – prezintă un polen foarte iritant.

ADVERTISMENT

Măselariţa – este o plantă halucinogenă ce era folosită foarte des de către vrăjitoare pentru a prepara licori ce generau halucinaţii. Planta are un miros neplăcut. De asemenea, Shakespeare ne povesteşte că regele Danemarcei a fost omorât cu sevă de măselariţă turnată în ureche în timp ce dormea.

Cucuta – este o specie toxică ce se întâlneşte în toate regiunile din România. Toate părţile ce alcătuiesc cucuta sunt toxice şi pot provoca decesul celui care le consumă. De altfel, e un lucru ştiut că la execuţia lui Socrate s-a folosit cucuta.

CITEȘTE ȘI :  Există universuri paralele?

Lăcrămioara – denumită popular mărgăritar, clopoţel, iarba lui Sfântu Gheorghe, aceasta este planta naţională a statului Finlanda. Se zice că un pahar cu apă în care s-au înmuiat câteva fire de lăcrămioară este suficient pentru a provoca moartea celui care-l bea.

Joianul – este o plantă toxică a cărui rădăcină poate ucide un om în mai puţin de două ore (ingerarea unei bucăţi de mărimea unei alune). Este considerată ca fiind cea mai otrăvitoare plantă din Arhipelagul Britanic, dar şi de la noi.

Leandrul roz – este o plantă destul de toxică. Se estimează ca 100 de grame din frunzele ei sunt suficiente pentru a ucide un bou. Dacă intri în contact cu seva plantei este obligatoriu să te speli pe mână.

CITEȘTE ȘI :  Hipnoza. Stii ce este de fapt ?

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy