10 creaturi bizare din adâncul mărilor

  10 creaturi bizare din adâncul mărilor. Pe 10 iulie, National Oceanic and Athmospheric Administration a încheiat o expediţie care a durat 69 de zile şi a fost divizată în trei etape.

  ADVERTISMENT

  Scopul expediţiei a reprezentat descoperirea şi înţelegerea habitatelor subacvatice. Cercetările s-au desfăşurat în zona de sud a Insulelor Mariane.

  În timpul expediţiei au fost fotografiate nenumărate specii bizare.

  Aphynoid

  ,,Peştele fantomă este primul din familia Aphyonidae care a putut fi observat în viaţă. Exteriorul său este transparent şi gelatinos, fără solzi. Majoritatea cercetătorilor din expediţie îşi doreau să vadă un astfel de peşte”, a declarat biologul Bruce Mundy.

  Crabul-păianjen

  Între cei doi crabi care se luptă a fost descoperit crabul păianjen, din specia Rochinia pe marginea conului vulcanic Maug.

  CITEȘTE ȘI :  Alunele de pădure

  Coralul ,,gumă de mestecat”

  Este de înţeles de ce coralul şi-a primit acest nume, datorită culorilor sale vibrante. Părţile de verde seamănă cu plantele, dar plantele nu pot creşte la adâncime mare, din cauza lipsei de lumină solară. Cercetătorii susţin că ar putea fi o specie de bureţi de mare sau alge purtate de curenţi.

  Peştele broască

  Peştele broască face parte din genul Chaunax şi este un tip de peşte undiţar. În timp ce se târăşte pe fundul mării, îşi capturează prada momind-o cu un cârlig care i se extinde dintre ochi. Astfel, îşi modifică aripioarele pentru a le utiliza pe post de picioare.

  CITEȘTE ȘI :  80 de milioane de bacterii - un singur sărut

  Anemona Alicia

  ADVERTISMENT

  Această anemonă rară, probabil din specia Alicia, a fost descoperită pe  muntele submarin Ahyi. În timpul zilei, anemona îşi ţine tentaculele retractate, în timp ce noaptea şi le extinde pentru a vâna.

  Orificiul Chamorro

  În zona orificiilor hidrotermale, apa cu temperatură ridicată conţine minerale care susţin bacteria chimiosintetică. Aceasta ajută comunităţile de corali, melci şi creveţi.

  Ariciul de mare cu spini lungi

  Acest arici, foarte bine protejat de incredibilii săi spini lungi şi flexibili, a fost descoperit pe un crater pe lateralul muntelui Eifuku, la o adâncime de peste 500m.

  Ţiparul Cusk

  Acest ţipar are o înfăţişare stranie. El are capul este sub formă de balon, are ochii mici şi o gură amplasată foarte jos. După aceste caracteristici, ar putea fi considerat o nouă specie.

  CITEȘTE ȘI :  Diavolul tazmanian (Sarcophilus harrisii)

  Viermele ghindă

  Descoperit într-o zonă noroioasă, acest peşte îşi utilizează forma capului pentru a săpa în nisipul de pe fundul mării.

  Peştele şopârlă

  În mod normal, peştele şopârlă stă pe fundul mării şi îşi aşteaptă prada. Este lung, plat şi are foarte mulţi dinţi.

  ADVERTISMENT