Prima pagină » 10 întrebări care te ajută să afli dacă ești fericit

10 întrebări care te ajută să afli dacă ești fericit

by Inimă Albastră
66 views

Vrei să știi dacă ești fericit? ”Fericirea la oamenii inteligenți este cel mai rar lucru pe care îl știu”, spunea, din experiență proprie, genialul Ernest Hemingway, desigur marcat și de contactul cu oamenii geniali pe care i-a întâlnit. Credința marelui autor nu era o noutate pentru contemporanii săi, încă din Antichitate subiectul fericirii stârnind dezbateri aprinse.

Mai nou însă, cunoașterea poate oferi șansa fericirii. Și nu neapărat tipul de cunoaștere care îți îmbogățește cultura, îți dezvoltă gândirea și îți oferă revelații, ci cea care te îmbogățește spiritual. Iar acest lucru se poate obține cunoscându-te pe tine, un îndemn dat de unii dintre cei mai mari filosofi, la îndemâna oricui, dar greu de urmat.

Cugetările minților luminate ne îndeamnă să ne punem o serie de întrebări care să ne ajute să ne cunoaștem pe noi înșine. Specialiștii au elaborat un calup de întrebări care necesită un singur tip de răspuns ”da” sau ”nu”. Persoanele care răspund ”da” la absolut toate sunt persoane fericite. Un singur ”nu” consideră experții reprezintă nevoia de îmbunătățire a sinelui pe drumul către fericire.

Iată care sunt întrebările care îți vor spune dacă ești fericită!

1. Îți dorești mereu tot mai mult? Ca să fii într-adevăr mulțumit cu viața pe care o duci trebuie înveți să împaci obiectivele înalte pe care ți le impui cu tot ceea ce ai obținut până în prezent. Secretul este să nu tânjești după imposibil.

2. Ești perfecționist (ă)? Este foarte bine, pentru că astfel vei atinge fericirea. Atenție însă! Proiecția variantei ideale a unui plan te poate motiva foarte bine, însă perfecțiunea nu există, iar a avea pretenția să o atingi reprezintă o naivitate. Fii o persoană inteligentă și alege fericirea de a crede în planul cel mai bun, și nu perfect, pe care îl poți pune în practică.

3. Ai muncit foarte mult pentru a ajunge unde ești acum? Să fii fericită înseamnă ca, atunci când te uiți în urmă să realizezi că tot ce ai în prezent reprezintă rezultatul muncii grele pe care ai depus-o până acum. Dacă nu ai acest sentiment, încă nu este târziu să faci totul ca să devii mai bun.

4. Ai un scop final și o cale pe care deja o urmezi ca să-l îndeplinești?  Să ai un țel în viață și să-și dorești tot mai mult sunt două concepte atât de diferite. Dacă în acest moment respecți pașii planului, înseamnă că ești pe drumul cel bun.

ADVERTISMENT

5. Te relaxezi la fel de mult pe cât muncești? Stresul de la serviciu te poate implica într-un cerc vicios care te-ar împiedica să te mai relaxezi. Dacă ai timp și pentru hobby-urile, pasiunile tale, fie ele cât de neînsemnate, dar care te relaxează, atunci ești un om fericit.

6. Dacă nu ai fi tu, în pielea ta, ci în a altcuiva, și te-ai întâlni pe tine, ați deveni prieteni? Este greu să te vezi cum te văd alții, dar poate o analiză mai amănunțită nu strică. Îți îmbunătățește comunicarea și relațiile interumane.

7. Poți accepta schimbarea? Unele persoane nu sunt fericite tocmai pentru că nu reușesc să iasă din zona de confort. Schimbarea este inevitabilă. Chiar dacă deseori poate fi nesemnificativă, trebuie să o accepți.

8. Ești mulțumit de ceea ce ai realizat până acum? Cum altfel poți fi fericit, dacă nu ești mulțumit cu ceea ce ai realizat până acum. Nu aștepta recompense din partea altora. Cu greu sunt dispuși oamenii să ți le ofere sau chiar să-ți recunoască meritele. Trebuie să fii conștient de ceea ce ai realizat și să continui pe drumul cel bun.

9. Plângi mai mult decât râzi? Râsul este un bun ingredient al fericirii. Dacă observi că ești foarte des abătut, deprimat, nu râzi la glume sau nu te încântă nimic, înseamnă că îmbrățișezi negativitatea. Este imposibil să nu găsești un motiv care să te facă măcar să zâmbești în fiecare zi. Dacă nu reușești să faci asta, lucrează cu tine, obișnuiește-te să fii mai deschis.

10. Dacă viața ta ar rămâne exact în punctul în care este acum, ai suporta situația? Lucrurile în viață se schimbă. Însă această întrebare este menită să te facă să descoperi cât de mulțumit ești cu adevărat de ceea ce ai întreprins până acum.

Dacă răspunsul tău la toate aceste întrebări este ”da”, atunci ești o persoană fericită și pregătită să înfrunți tot ceea ce-ți pregătește viața. Dacă răspunsul este, pe alocuri sau unanim ”nu”, poate este timpul să faci niște schimbări în viața ta care să îți aducă starea de bine după care tânjim cu toții. Poate nici nu trebuie să fie vorba de schimbări radicale, uneori nu avem nevoie decât de câteva ajustări.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy