Prima pagină » 15 sculpturi neobișnuite din întreaga lume.

15 sculpturi neobișnuite din întreaga lume.

by Inimă Albastră
381 views

Alături de multe monumente și statui tradiționale pe care le poți întâlni prin lume sunt câteva sculpturi neobișnuite care sunt de departe cele mai convenționale. 

Am ales pentru dumneavoastră cele mai interesante, surprinzătoare și ciudate sculpturi.

Mustangii din Las Colinas, Texas, USA

Acesta este cel mai mare ansamblu de sculpturi cu cai din întreaga lume. Aceste statui de bronz sunt de 1,5 ori mai mari decât cei reali chiar dacă în fotografii apar similari. Sunt amplasați într-o fântână special concepută care aruncă apă în așa fel încât creează impresia că ei galopează prin ea.

Monumentul genții de damă, Italia.

Această ciudată, dar vag amuzantă sculptură a fost prezentată în Italia la o expoziție numită „GÂNDURI. SPAȚIU. UN DIALOG ÎNTRE NATURĂ ȘI IMAGINAȚIE” ( Thoughts. Space. A dialogue between nature and imagination. ).

Un monument în cinstea unui tehnician IT din Krasnoyarsk Rusia.

Un monument memorial al unui tehnician IT în forma unui birou : un scaun, o masă, un computer, o lampă de birou și chiar o jachetă atârnând pe spătarul scaunului sculptat cu un frumos efect. Doar tehnicianul lipsește…

CITEȘTE ȘI :  Destinatii perfecte pentru o vacanta in doi

Pistol înnodat, New York, USA.

Această sculptură a fost creată de Carl Fredrik Reuterswärd la sfârșitul anilor 1980 în memoria lui John Lennon care a fost împușcat în acel an.

Călătorul, Marseille, Franța.

Aceasta este o întreagă serie de sculpturi care nu doar că sunt amplasate pe străzile Marseille-ului dar sunt și prezente în diferite expoziții de artă.

Monumentul birocratului necunoscut, Reykjavik, Islanda.

Birocratul necunoscut” a fost creat în 1994 de artistul islandez Magnus Tomasson. Este probabil cea mai importantă și deopotrivă cea mai amuzantă sculptură din oraș datorită intrigilor iscate…

Rechinul din Headington, Oxford, Marea Britanie.

Semnificația din spatele acestei sculpturi este mai mare decât pare la prima vedere. A fost ridicată la aniversarea a 41 de ani de la atacul de la Nagasaki de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Sculptura descrie frumos o potențială armă mortală căzută din cer.

CITEȘTE ȘI :  De ce nu se îmbolnăvesc elefanţii de cancer

De Vaartkapoen, polițistul împiedicat, Bruxelles, Belgia.

ADVERTISMENT

Această statuie a fost ridicată în 1985 în zona Molenbeek din Bruxelles. Scena este desprinsă dintr-o comedie: un om iese dintr-un canal și prinde de picior un polițist. Autorul este sculptorul belgian Tom Frantzen.

Memorialul lui Nelson Mandela, Africa de Sud

Profilul lui Nelson Mandela este format din 50 de columne de oțel reprezentând cei 50 de ani de la arestarea și persecutarea politică a sa. Se poate distinge doar dintr-un anume unghi față de acele columne de oțel.

Forța naturii.

Aceasta este doar o parte dintr-o serie de sculpturi ale artistului italian Lorenzo Quinn, cea în care o femeie se chinuie să țină Terra cu o eșarfă. Statuile au fost plasate în multe orașe din lume, inclusiv Marea Britanie, USA, Monaco și Singapore.

Inelele de logodnă, Vancouver, Canada

Unul dintre cele mai neobișnuite atracții din Vancouver sunt aceste inele din oțel, aluminiu și sticlă. Ele sunt înfipte în pământ într-un unghi dând senzația că sunt pe cale de a cădea. În realitate ele sunt bine ancorate în pământ simbolizând puterea dragostei.

CITEȘTE ȘI :  Legenda Cascadei Bigăr

Copii la scăldat, Singapore

Chong Fah Cheong, creatorul statuilor, este cunoscut pentru crearea unui mare număr de statui care simbolizează oamenii ce locuiesc și lucrează pe malurile râurilor din Singapore.

Statuia lui Franz Kafka, Praga, Cehia

Ideea din spatele statuii create de Jaroslav Rona e de departe clară. S-au speculat diferite idei, mai ales referitoare la unele personaje din filmele regizorului Kafka.

Birocrația, Danemarca.

Sculptura artistului danez Jens Galschiot descrie zeița justiției nfățișată ca o femeie supraponderală care stă pe umerii unui om subnutrit. Figurile reprezintă lumea industrială și din Africa deopotrivă.

Monumentul lui Sigmund Freud, Praga, Cehia

Conform unei teorii populare referitoare statuii sculptorului David Černý, el ar fi vrut să descrie inteligența lui Freud față de oamenii obișnuiți. Este o minunată sculptură pe care oricine merge la Praga merită să-și facă timp să o vadă.

 

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy