Prima pagină » 3 castele fermecatoare din Romania

3 castele fermecatoare din Romania

by Inimă Albastră
172 views

In Romania exista numeroase castele fermecatoare, unele mai populare, altele mai putin cunoscute publicului larg. In vreme ce unele au ajuns o ruina, altele au fost bine conservate si sunt deschise publicului pentru a fi vizitate.

Iata trei dintre cele mai fermecatoare castele ale Romaniei, pe care trebuie sa le vezi cel putin o data in viata.

1. Castelul Banffy

Castelul Banffy este cel mai mare din Transilvania. Totodata, este una dintre principalele atractii turistice in stil baroc ale Romaniei. Pentru unii turisti castelul este cunoscut datorita festivalului de muzica “Electric Castle” ce se desfasoara in aceasta zona.

Castelul este localizat in comuna Bontida din judetul Cluj. Castelul este un ansamblu arhitectonic construit de familia Banffy. Nucleul complexului de edificii este renascentist, extinderile ulterioare au fost facute in secolul al XVIII-lea in stil baroc, iar in secolul al XIX-lea in stil romantic.

CITEȘTE ȘI :  Motive de ce iubim femeile

Castelul Banffy, cunoscut odinioara ca “Versailles-ul Transilvaniei”, se afla in proces de restaurare de peste 13 ani, castelul fiind salvat de Printul Charles al Marii Britanii.

Castelul prinde insa viata, o data pe an, in timpul festivalului desfasurat in zona, unde, timp de 4 zile si 4 nopti oamenii roiesc in jurul lui. Despre caste, legendele spun ca ar fi bantuit. Mai mult, exista si confirmari care atesta acest lucru. “Noaptea, cand totul amuteste, au vazut… lucruri. La ferestrele acelea de sus, la cele doua ferestre de sus, in partea dreapta. Au vazut miscand ceva… si niciodata nu au aflat ce a fost. Nu as sta aici peste noapte!”, spune un tanar potrivit protv.ro.

2. Castelul Corvinilor

ADVERTISMENT

Castelul Hunedoarei, numit si Castelul Corvinilor sau al Huniazilor, este cetatea medievala a Hunedoarei si unul din cele mai importante monumente de arhitectura gotica din România. Totodata, Castelul Corvinilor este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din intreaga Europa.

CITEȘTE ȘI :  Dormi prea puține ore pe noapte? Află la ce riscuri ești expus.

Castelul Hunedoarei este cea mai mare constructie medievala din România aflata inca “in picioare”.

Castelul a fost ridicat in secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi intarituri, pe o stânca la picioarele careia curge pârâul Zlasti. Este o constructie impunatoare, prevazuta cu turnuri, bastioane si un donjon. Acoperisurile sunt inalte si acoperite cu tigla policroma, potrivit wikiedia.ro.

Castelul a fost renovat si transformat in muzeu. Castelul se intinde pe o suprafata de 7000 mp, avand 42 de incaperi, doua poduri si doua terase. Inca de la intrare, turistii sunt intampinati de un peisaj ireal, accesul in castel facandu-se pe un pod de lemn, sustinut de piloni de piatra ce se sprijina in albia paraului Zlasti. O imagine desprinsa parca din basme.

CITEȘTE ȘI :  O nouă seară...nesomn și gânduri aiurea rătăcite...

3.Castelul Kendeffy

Castelul Kendeffy se afla in comuna Sântamaria Orlea din judetul Hunedoara. Castelul a fost construit de familia Kendeffy in 1782, o familie de nobili foarte bogati, ce aveau nevoie de o resedinta in Tara Hategului. Incepand din anul 1946 castelul a fost preluat de catre administratia judeteana Hunedoara, a fost reconditionat si, o perioada, a functionat ca hotel. In prezent, Castelul Kendeffy a ajuns o ruina.

Constructia intruneste atat elemente baroce cat si neogotice. Din pacate, castelul nu poate fi vizitat, insa merita sa ajungi pana la el daca tot te afli in Tara Hategului.

Sursa

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy