Prima pagină » 3 destinatii uimitoare pe care trebuie sa le vezi

3 destinatii uimitoare pe care trebuie sa le vezi

by Inimă Albastră
0 comment

In intreaga lume exista obiective tursitice mai mult sau mai putin cunoscute de lumea larga. Iata trei destinatii uimitoare cunoscute la nivel global, pe care si tu trebuie sa le vizitezi in aceasta viata! Sunt cu adevarat impresionante si nu vei regreta nicio clipa alegerea facuta!

1. Machu Picchu, Peru

Machu Picchu se afla in regiunea Cusco din Peru. Ruinele incase dateaza din secolul al XV-lea si au fost redescoperite in 1911 de catre arheologul Hiram Bingham. Machu Picchu este unul dintre cele mai frumoase si enigmatice locuri stravechi din lume, situl fiind localizat in inima unui lant muntos si domina valea raului Urubamba.

In Machu Picchu exista aproximativ 200 de cladiri construite de mayasi, majoritatea avand un singur etaj. Privelistile sunt uimitoare, iar locul are o importanta incarcatura istorica, ce atrage anual milioane de turisti. Si tu trebuie sa vizitezi Machu Picchu cel putin o data in viata!

2. Moscheea seicului Zayed, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

ADVERTISMENT

Moscheea seicului Zayed, din Abu Dhabi, este cea mai mare moschee din Emirate si a opta cea mai mare moschee din lume.

Constructia acesteia a inceput in anul 1996 si s-a finalizat in 2007, sub odinul seicului Zayed bin Sultan al Nahyan. Designul impresionant al moscheii a avut ca inspiratie mai multe situri arhitectonice islamice printre care cel persan, moghul si maur.

Impresionanta Moschee din Abu Dhabi atrage peste un milion de turisti anual. Daca ajungi in Emirate, este una din aceste destinatii uimitoare musai sa o vizitezi.

3. Templul Angkor Wat, Cambodgia

Angkor Wat este un templu hindus, ce se afla in regiunea Angkor din Cambodgia. Templul a fost construit la inceputul secolului al XII-lea si este unul dintre cele mai bine pastrate situri religioase. La inceput constructia a fost dedicata zeului hindus Vishnu, ca apoi sa devina templu budist.

Angkor Wat este in prezent cel mai mare complex monumental religios si atrage anual peste 700 de mii de turisti din intreaga lume.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy