S-au spus multe despre singuratate. Deseori mă întreb cum se simte un om singur, stând în liniştea totală a unei case care a fost cândva plină de viaţă şi de iubire. Se spune că tăcerea e de aur.

Dar uneori liniştea îţi dezgoleşte sufletul şi te forţează să fii tu cu tine și atât.

Cât timp poţi fi singur?

Pentru majoritatea, socializarea e un lucru necesar, aşa că nu va trece mult timp până la dorinţa de-a avea o legătură cu cineva. Am fost creaţi în acest fel.

Acestea sunt lucrurile pe care le-am învăţat de la bunica mea, despre singurătate.

1) Sentimentul de singurătate e inevitabil.

Într-un anumit punct din viaţă, toţi ne simţim singuri. Indiferent dacă e vorba despre cei lăsaţi pe dinafară la şcoală sau cei izolaţi din cauza trecerii prea rapide a anilor, singurătatea e inevitabilă.

Nu vreau să par severă, dar trebuie să acceptăm faptul că este necesar să învăţăm cum să fim singuri. Nu ne putem aştepta de la alţii să ne satisfacă nevoia de iubire. Iubirea se naşte din suflet.

CITEȘTE ȘI :  Mi-e frig … atât de frig … de singurătate ...

Adevărul e că nu putem controla acţiunile sau cuvintele altora. Singura persoană pe care o poţi controla eşti tu însuţi. De ce?

Iubind pe cineva, fără a ne baza pe acea persoană, ne punem cheia fericirii în propriile mâini şi lăsăm iubirii libertatea de a înflori.

2) Unul din cele mai importante lucruri este să nu te concentrezi doar asupra ta, ci să-i ajuţi și pe alţii.

ADVERTISMENT

Bunica mea a murit la trei săptămâni după ce am născut. Nu am putut merge până în India la înmormântarea ei, aşa că am rămas izolată, doar eu şi durerea pe care o simţeam. Soţul meu era la lucru mai tot timpul, aşa că am început să simt aceeaşi singurătate pe care a trăit-o şi bunica mea. Îmi doream cu disperare să vorbesc cu cineva despre sentimentele pe care le aveam şi care mă răneau atât de tare, dar a trebuit să fiu puternică pentru bebeluşul meu.

CITEȘTE ȘI :  Adevăruri despre viață

Undeva în acest proces de suferinţă, m-am împrietenit cu o femeie mai în vârstă din cartier. Trăia singură şi erau puţini cei care o vizitau. Îşi petrecea mare parte a timpului singură, aşa că am început să o invit la mine în fiecare săptămână.

Ne-am alinat reciproc acea singurătate apăsătoare şi a fost lângă mine când am trecut printr-o perioadă grea. Apoi am realizat că trebuie să te detaşezi de ego-ul tău şi să ajuţi pe altcineva, tocmai pentru a te vindeca. Ironic, nu-i aşa?

Dacă eşti singur, întinde o mână de ajutor aproapelui tău. Fi persoana pe care tu ai dori să o ai alături. Viaţa are un mod ciudat de a-ţi răsplăti toate faptele bune.

CITEȘTE ȘI :  Când vine noaptea și întunericul ne închide într-un halou al singurătății...

3) Înţelege că niciodată nu ești singur.

Data viitoare când te simţi singur, ieşi afară din casă –  vei găsi multe straturi ale existenței umane. Suntem conectaţi toţi prin aerul pe care îl respirăm şi prin pământul pe care păşim.

Dacă îţi vei face timp pentru a medita, vei înţelege că înăuntrul tău zace un univers întreg de experienţe și emoţii – vei înţelege că eşti mai mult decât un trup pământesc. Eşti un suflet venit din acelaşi infinit ca restul oamenilor.

Fiecare animal, fiecare om, fiecare vietate este parte din ritmul vieţii, iar TU eşti aici cu un motiv. Eşti parte dintr-un imens ritm divin.

ADVERTISMENT