3 moduri cum să te faci iubită

Sunt femei care au mulți prieteni, iubiți fideli, vecini care le sar imediat în ajutor, colegi care le adoră. Să fie vorba de noroc? Nu cred, mai curând e vorba despre stil…

ADVERTISMENT

Unii oameni cred că dorința de a fi  iubit este un semn de slăbiciune și se feresc să își arate dorințele, își ascund sentimentele cât mai adânc, își fac un titlu de glorie din sinceritatea fără limite. Indiferent dacă rănesc sau laudă, dacă e sau nu cazul, spun adevărul gol-goluț.

Deviza lor este aceea că așa sunt ei, sinceri de la început până la sfârșit și, dacă cei din jur nu-i plac, atunci ei nu au ce face. Sunt acei oameni care trec prin viață susținând sus și tare că ei nu țin morțiș să placă nimănui, că părerea celor din jurul lor nu contează. Aceste persoane sunt de foarte multe ori persoane care nu știu să se facă iubite. Din această cauză se înarmează cu o “strategie a negării: “Din moment ce nu pot obține un lucru, am să pretind că nici măcar nu mi-l doresc”. O strategie care are un minus, care nu poate aduce nimic bun: nu poți trăi în echilibru și înțelegere cu ei din jurul tău dacă nu ești agreată de ei.

CITEȘTE ȘI :  5 semne că încă te iubeşte chiar dacă sunteţi de mult timp împreună

Nevoia de afecțiune este firească. Fiecare dintre noi este dependent de dragoste, într-o mai mare sau mai mică măsură chiar dacă nu recunoaște. Vrei să fii privită, ascultată, acceptată. Iar atunci când ești, te simți mai frumoasă, plină de energie și optimistă. Dragostea este una dintre puținele vitamine pentru suflet și nu există nimic mai bun pentru un moral ridicat. Pentru asta merită să știi cum să te faci iubită .

1 Acceptă afecțiunea celor din jur

Uneori poate ai tendința să interpretezi orice încercare de apropiere a celor din jurul tău ca pe un atac și îi respingi înainte să știi exact ce vor, dacă vor ceva.

ADVERTISMENT

CITEȘTE ȘI :  10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre barbati

De exemplu: dacă prietenii te invită la un film, tu le dai replica că nu vezi porcării comerciale. Sau dacă o prietenă se invită să treacă pe la tine să vadă ce mai faci, te gândești  automat ce mai vrea și de data asta.

Ca o consecință a reacțiilor tale la invitațiile lor, ei te vor evita pe viitor. Primul pas este să-ți recunoști comportamentul, care nu este tocmai al unei persoane comunicative. Sigur că pe lume nu există numai oameni buni, este normal să creezi și antipatii, însă în cele mai multe cazuri un compliment e doar un compliment și învață să-l primești cu plăcere, să zâmbești și să mulțumești.

Încearcă să-ți folosești sensibilitatea și nu te feri să-ți descoperi prea mult sufletul. Învață să întorci complimentul și vei vedea că acest lucru face întotdeauna plăcere.
  
2. Creează legături

Îți mai aduci aminte de ultima poveste de dragoste? Câte aveați în comun: aceeași mâncare preferată, muzica, locuri unde să vă petreceți clipele libere împreună.Toate aceste asemănări te-au făcut să ai sentimentul că trăiești ceva unic. De aceea pasul următor a venit firesc: dragostea. Punctele comune pe care doi oameni le împărtășesc creează un sentiment de încredere.. Pasul următor, cel al descoperirii diferențelor,  nu are să vă îndepărteze, ci o să vă apropie și mai mult.

CITEȘTE ȘI :  Sfaturile unui bărbat pentru o relaţie perfectă

Ascultă cu răbdare, oricărui om îi place să vorbească despre sine. Când nu ești de acord cu ceea ce spune  încearcă să ascuți și respecți argumentele interlocutorului. Este o adevărată artă să înțelegi și lucrurile cu care nu ești de acord și să accepți raționamente care nu corespund sentimentelor tale.


3. Ai grijă ce prieteni ai în jurul tău

Nu mai pierde timp și energie încercând să îi ai aproape pe cei pe care nu îi poți avea sau care nu te plac. Încearcă să-i cunoști mai bine pe cei din jurul tău și acordă-le atenția cuvenită. Iar cât despre ceilalți, habar nu au ce pierd!

ADVERTISMENT