Prima pagină » 4 lucruri care te împiedică să fii fericită

4 lucruri care te împiedică să fii fericită

by Inimă Albastră
163 views

Te-ai întrebat ce te împiedică să fii fericită ? Te-ai întrebat vreodată de ce te lovești mereu de aceleași probleme? Te îndrăgostești de cine nu te merită sau rămâi în urmă cu plata facturilor, toate te împiedică să ai viața pe care o dorești.

Chiar și modul de a te purta, de care nu ești încântată câteodată și care îți afectează foarte mult liniștea, poate fi schimbat. Orice învăț, are și dezvăț.

1. Rămâi fara bani in fiecare luna.  

Ai, de curând, un nou job, mult mai bine plătit decât cel anterior. Dar la sfârșitul fiecărei luni, rămâi cu la fel de puțini bani ca și înainte. Și tu care te gândeai cât de bine o să te descurci și că o să-ți mai rămână și pentru pantofii ăia care îți fac cu ochiul de câte ori treci pe lângă magazin. Nu simți că ești risipitoare, dar pur și simplu nu știi cum ți se evaporă din mâini.

E adevărat că e greu să te abții să-ți faci poftele, însă uneori noi femeile avem tendința de a cheltui nejustificat, fără a ne gândi la urmări. Încearcă să-ți organizezi această latură. Fă o listă cu tot ce ai de cheltuit într-o lună. La sfârșitul perioadei, trece în revistă cheltuielile. O să fii surprinsă pe ce s-au dus banii tăi. Apoi fă un calcul cu ce ai de plătit și luna viitoare încearcă sa pui deoparte banii pentru plățile obligatorii.
  
2. Faci alegeri greșite în dragoste  

CITEȘTE ȘI :  Ce spune culoarea ochilor despre personalitatea ta.

Ai crezut ca el e altfel față de toți pe care i-ai cunoscut până acum și chiar dacă era incitant, îi plăcea să flirteze, de el te-ai simțit atrasă. Psihologi spun că acest fel de conduită este determinat de aspecte cum ar fi respectul de sine (dacă tu consideri că meriți să fii iubită sau nu), modul în care ți s-a arătat dragoste în copilărie și modelele de comportament pe care ți le-au oferit părinții tăi.

ADVERTISMENT

Alegerea repetată a partenerului nepotrivit reprezintă un mod de conduită foarte dificil, dar nu imposibil de schimbat. Trebuie să încerci să descoperi tiparele de comportament care au caracterizat relația dintre ai tăi (cum se comportau când erai mică, dacă au avut relații extraconjugale). Un tată absent sau lipsit de afecțiune te poate împinge să te simți atrasă de bărbații aparent fermecători și grijulii.
  
3. Ai mereu aceeași ceartă

Iubitul sau soțul tău se duce în fiecare sâmbătă la tenis iar tu rămâi singură să te ocupi de treburile casnice. Și vă certați întotdeauna în legătură cu asta, dar nu ați ajuns până acum la vreo concluzie.

CITEȘTE ȘI :  De ce are nevoie o relație ca să reziste ?

Motivele acestui tip de discuții nu sunt, de regulă, cele reale, spun specialiștii. Tu riști să nu te mai înțelegi cu el pentru că îți concentrezi atenția asupra problemelor relativ minore. Problema aici ar putea fi resentimentele tale pentru că el nu-și găsește timp să stea cu tine (și nu doar sâmbetele). Cel mai bine e să îi spui ce te deranjează de fapt, și să discutați sincer despre modul în care ați putea schimba lucrurile.
  
4. Nu cauți să-ți îndeplinești dorințele  

Te descurci foarte bine la job și chiar ai vrea să promovezi, însă când apare vreo șansă pentru ceva mai bun, te gândești să mai aștepți. E normal ca oamenii să se teamă de eșec, dar ei se pot teme și de succes, spun psihologii. Multe persoane suferă de teama că nu sunt suficient de competente și ca la un moment dat, ceilalți vor descoperi asta.

CITEȘTE ȘI :  De ce barbatii aleg sa ramana burlaci?

Nu poți avansa decât dacă încerci să-ți depășești această teamă. Așa că nu-ți mai spune că trebuie să capeți destulă încredere în tine și apoi o să încerci ceva mai bun, pentru că lucrurile stau exact invers: încrederea se naște din competență– dacă poți face ceva bine, te simți mult mai sigură pe tine.

Psihologii spun că încrederea în sine reprezintă cheia tuturor schimbărilor. Teama de a risca sau de a nu da greș va fi întotdeauna un obstacol în calea reușitelor tale. Iar pentru a-ți depăși ezitările și a-ți spori încrederea, gândește-te la schimbările prin care deja ai trecut și vei descoperi că poți face față unei situații noi, diferită de cele anterioare.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy