Prima pagină » 5 profetii despre viitorul apropiat care-ti vor da fiori

5 profetii despre viitorul apropiat care-ti vor da fiori

by Inimă Albastră
151 views

Viitorul apropiat este luminos, cu exceptia cazului cand nu este… Iata in continuare cateva dintre predictiile facute de specialisti pentru deceniile urmatoare:

1. Oricine va fi capabil sa creeze o pandemie

La inceputul acestui an, Oxford’s Global Priorities Project a realizat o lista cu principalele catastrofe care ar putea ucide cel putin 10% din populatia umana. O pandemie creata in mod deliberat s-a aflat pe primul loc, iar autorii cercetarii sugereaza ca acest lucru s-ar putea intampla in mai putin de cinci ani.

Acestia au avertizat asupra faptului ca persoane rau-voitoare ar putea avea capacitatea sa creeze propriul virus si sa il raspandeasca.

2. Revine autoritarismul

Amenintarile la adresa securitatii nationale va scoate ce e mai rau din liderii politici. Vor aparea masuri draconice, iar multe dintre libertatile civile, cum ar fi dreptul la reuniuni sau la viata privata, ori dreptul de a calatori in si in afara granitelor tarii, vor fi diminuate sau chiar suprimate.

CITEȘTE ȘI :  Fizica cuantică explică de ce moartea ar putea fi o iluzie

Mai mult, o populatie dominata de teama va fi mai tentata sa isi aleaga o conducere care promite sa se impuna in fata „pericolului” chiar si prin masuri nedemocratice. Accesul tot mai mare la arme nucleare sau biologice va face guvernele mai vulnerabile si mai dispuse la cedarea unor libertati.

3. Confidentialitatea va deveni de domeniul trecutului

ADVERTISMENT

Ne apropiem rapid de epoca supravegherii computerizate in toate domeniile, un moment in care aproape fiecare aspect al vietii noastre va fi monitorizat. Confidentialitatea va inceta sa mai existe si va fi inlocuita de ochi si urechi Big Brother.

Guvernele, de teama amenintarilor interne si externe, vor folosi tehnologii de supraveghere high-tech. Corporatiile, dornice sa urmareasca tendintele si comportamentele utilizatorilor, vor pica in aceeasi plasa. Iar oamenii nu vor avea de ales si vor trebui sa accepte faptul ca fiecare detaliu al vietii lor va fi inregistrat.

CITEȘTE ȘI :  Nostradamus

4. Robotii ne vor manipula in viitorul apropiat

Omul va pierde controlul inteligentei artificiale si va deveni condus de aceasta. Probabil ca inca pare un subiect de roman de fictiune, insa futurologii sunt convinsi ca acest lucru se va intampla cat mai curand cu putinta. E o chestiune de ani, se pare, pana ce robotii vor ajunge sa ii manipuleze pe cei care i-au creat.

5. Efectele schimbarilor climatice vor fi ireversibile

La sfarsitul anului trecut, liderii lumii au semnat un acord care vizeaza limitarea incalzirii globale cauzata de oameni. Este un obiectiv laudabil, dar este posibil sa se fi depasit deja un prag critic.

CITEȘTE ȘI :  Minuni ale naturii spectaculoase.

Efectele schimbarilor climatice vor fi resimtite pe termen lung si, pe masura ce timpul trece, creste si riscul de a deteriora ecosistemele, diminuand in mod radical diversitatea vietii pe Pamant.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy