Prima pagină » 7 lucruri spectaculoase care se petrec în timpul sarcinii

7 lucruri spectaculoase care se petrec în timpul sarcinii

by Inimă Albastră
0 comment

În timpul sarcinii, întregul organism al femeii se modifică. Lăsând la o parte stările de rău și simptomele negative, în interiorul gravidei se petrec lucruri care, pur și simplu, îți taie respirația. Desigur, nu toate femeile sunt la fel, după cum două sarcini ale aceleiași femei nu sunt la fel. Iată 7 lucruri uimitoare care se petrec în timpul sarcinii în corpul femeii.

1. Sângele aproape că își dublează volumul

În timpul sarcinii, volumul sângelui crește amețitor, cu peste 50%. O cincime din acest sânge este “primit” de uter pentru a susține sarcina. Sângele este utilizat apoi pentru a “hrăni” celulele viitorului bebeluș și va fi folosit de acesta până când micuțul lui organism va începe să formeze singur globule roșii.

2. Chiar strălucești

Se spune despre femeile gravide că strălucesc. Lăsând la o parte bucuria pe care o ai pentru că vei deveni mămică, fizic, se produc niște schimbări. Datorită circulației mai bune  a sângelui, datorită hormonilor, pielea este strălucitoare și obrajii îmbujorați.

3. În timpul sarcinii apare un organ nou

Pe parcursul sarcinii, în interiorul corpului său este format un nou organ, care se elimină la naștere: placenta. Acestă structură conferă bebelușului oxigenul și nutrienții de care are nevoie pentru a se dezvolta și absoarbe “deșeurile” eliminate de micuța ființă. Bebelușul și placenta sunt legate prin cordonul ombilical. După nașterea bebelușului, rolul placentei s-a încheiat, iar aceasta trebuie eliminată.

ADVERTISMENT

4. Te “deșiri”

Hormonii sarcinii slăbesc încheieturile și ligamentele. Oasele își modifică poziția, astfel încât burtica să poată crește, bazinul se lățește pentru a permite nașterea. Uneori, aceste modificări sunt însoțite de durere. Dacă durerea este severă, cere sfatul medicului. După naștere, ligamentele se întăresc din nou.

5. Nu mai năpârlești

Ți se pare că părul tău arată mai bine ca niciodată? În timpul sarcinii nu mai năpârlești ca de obicei. În mod obișnuit, 80-90 la sută din părul tău crește, iar restul se “odihnește”, apoi cade. Însă, în timpul sarcinii, nivelul de estrogen crește, ceea ce înseamnă că îți va cădea mai puțin păr. Nu te bucura prea tare, după naștere, părul “în plus” va dispărea la fel de miraculos precum a apărut.

6. Respiri altfel

Pe măsură ce sarcina avansează, respirația ți se modifică și se scurtează. Cauza este bebelușul care apasă pe diafragmă. Mai mult, progesteronul din organism transmite creierului mesajul de a limita nivelul de dioxid de carbon din sânge.

7. Ai orgasme mai puternice

Nivelul crescut de sânge din organism irigă puternic zonele genitale. În plus, hormonii sporesc dorința sexuală. Așa se explică de ce unele femei au în timpul sarcinii mult mai ușor orgasm. Totuși, sunt și femei care, tot datorită hormonilor, în timpul sarcinii nici nu vor sa audă cuvântul sex.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy