Prima pagină » 7 motive pentru care oamenii singuratici sunt mai puternici si mai fericiti

7 motive pentru care oamenii singuratici sunt mai puternici si mai fericiti

by Inimă Albastră
350 views

Oamenii singuratici sunt mai puternici si mai fericiti? Societatea de astazi ne incurajeaza sa petrecem cat mai mult timp in compania altor persoane, fie ca vobim despre familie, prieteni sau colegi de munca.

De asemenea, atunci cand suntem singuri trimitem mesaje, vorbim la telefon sau ne folosim de retele de socializare tocmai pentru a evita un stil de viata solitar. Insa, putin persoane stiu ca, de fapt, exista o serie de beneficii in a petrece timpul singur. Oamenii din jur tind sa asocieze singuratatea cu tristetea, insa, in realitate, ofera posibilitatea de relaxare si reincarcare a bateriilor. Iata cate beneficii are acest obicei pentru sanatate!

Devii mai increzator

Oamenii care nu au incredere in fortele proprii se bazeaza pe ceilalti atunci cand vine vorba despre luarea unei decizii importante, insa atunci cand esti singur, iti vei face curaj sa iei decizia care crezi ca te avantaja. Mai mult, atunci cand profiti de singuratate, ignori opiniile si ideile celorlalti si te concentrezi mai bine asupra propriilor ganduri: vei putea pune in balanta argumentele pro si contra si vei lua o decizie echilibrata care se va dovedi eficienta pe termen lung.

CITEȘTE ȘI :  Cât de des te oprești, pe parcursul unei zile...

Singuratatea stimuleaza productivitatea…

Atunci cand suntem inconjurati de oameni, suntem adesea distrasi de la obiectivele si prioritatile noastre. Insa, cand suntem singuri, avem practic posibilitatea de a ne gandi la ceea ce este cu adevarat important pentru noi, fapt ce ne ajuta si ne motiveaza sa depunem eforturi pentru atingerea scopului pe care ni l-am propus.

…dar si creativitatea

ADVERTISMENT

Atunci cand ne aflam in preajma altor persoane, tindem sa ne lasam influentati de ceea ce face restul grupului. In momentul in care ramanem singuri, insa, ne lasam imaginatia sa zburde si putem face ceea ce ne place cu adevarat. Fie ca vorbim despre desen, pictura, gatit sau muzica, exista o diverse moduri de a fi creativ. Singuratatea ofera oportunitatea de a ne explora interesele si abilitatile individuale.

CITEȘTE ȘI :  10 sfaturi pentru o viață mai frumoasă.

Te ajuta sa devii independent

In momentul in care ne acordam timp noua insine, ne putem focaliza atentia asupra progresului personal, asupra solutionarii problemelor, devenind astfel independenti si mai siguri pe sine.

Amelioreaza stresul si anxietatea

Foarte multe persoane sufera de anxietate in zilele noastre, fie ca este din cauza oboselii, a stresului de la munca sau din pricina faptului ca se lasa coplesiti de problemele persoanale. Cert este ca putini oameni sunt feriti de aceasta afectiune si cu atat mai putini sunt feriti de stres. Pentru a ne putea relaxa, specialistii recomanda a petrece putin timp singuri, in care sa reusim sa ne detasam de problemele celorlalti care ne incarca si mai tare si sa intreprindem actiunile care ne fac cea mai mare placere.

CITEȘTE ȘI :  32 lectii de viata de la calugarii budisti

Te ajuta sa rezolvi problemele

Cele mai bune solutii pentru problemele cu care ne confruntam survin atunci cand suntem singuri, dupa ce ne-am acordat suficient timp sa reflectam mai mult asupra a ceea ce a cauzat problema si modul optim in care s-ar putea rezolva.

Esti mai fericit/a

Avand in vedere multitudinea de informatii care ne coplesesc si fluxul de date care provin de la locul de munca, de la prieteni sau familie, de pe retelele de socializare, uneori, se dovedeste absolut necesar sa luam o pauza si sa evaluam ceea ce se intampla in jurul nostru. Stand singuri ne ajuta sa ne deconectam, ceea ce ne va face mai fericiti si mai relaxati.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy