Prima pagină » 8 gânduri despre o viață mai bună spuse de J.K. Rowling

8 gânduri despre o viață mai bună spuse de J.K. Rowling

by Inimă Albastră
155 views

S-au spus multe despre J.K. Rowling. Din statutul de mamă singură în cel de scriitor miliardar, alături de gânduri despre o viață mai bună, a deschis o ușă nouă spre minunata lume a lui Harry Potter și prietenilor săi, cu milioane de cititori în întreaga lume.

În 2008 a ținut o cuvântare la Universitatea Harvard care ulterior s-a transformat într-o carte motivațională citită de milioane de oameni. Cartea se numește Very Good Lives: The Fringe Benefits of Failure and the Importance of Imagination.

Fiind o bună povestitoare și o sursă de inspirație pentru o întreagă generație, cele mai importante cuvinte ar suna așa:

“What I feared most for myself at your age was not poverty, but failure.”

( Ceea de ce m-am temut cel mai tare la vârsta ta nu a fost sărăcia, ci eșecul ! )

Deci, din cuvântarea sa, iată 8 ganduri despre importanța eșecului în viață:

1. Eșecul mi-a dat o siguranța interioară obținută datorită examenelor vieții. Eșecul m-a învățat lucruri despre mine pe care nu le-aș fi învățat altfel. Am descoperit că am o voință puternică, mai multă disciplină decât credeam, și am descoperit  că am prieteni ai cărui valoare este inestimabiă.

CITEȘTE ȘI :  20 de versete biblice de citit cand simti ca aceasta lume te darama

2. De ce vorbesc despre beneficiile eșecului? Pentru că eșecul te învață să te lepezi de lucrurile neesențiale. Am încetat să mă prefac că sunt altcineva decât sunt și am început să direcționez toată energia mea către lucrurile care contau pentru mine. Am avut succes în tot, și nu aș fi avut determinarea de care aveam nevoie să răzbesc în domeniul căruia aparțineam de fapt. Am fost eliberată deoarece cea mai mare frică a mea a fost învinsă și eram în continuare vie, aveam în continuare o fetiță pe care o adoram, oveche mașină de scris și multe idei în minte. Și așa, piatra de temelie a devenit o solidă fundație peste care mi-am construit viața.

ADVERTISMENT

3. Unii preferă a nu-și pune la muncă imaginația. Ei preferă să stea confortabil în directă legătură cu experiența proprie, negândindu-se vreodată cum s-ar simți dacă s-ar fi năascut altfel decât sunt acum. Alegând să trăiască într-o minte îngustă îi duce spre o formă de agorafobie mentală și le va aduce propriile temeri. Cu imaginația bogată vei vedea mai mulți monștrii…vei fi mai fricos.

CITEȘTE ȘI :  9 citate de dragoste celebre.

4. Imaginația nu este doar o capacitate umană asupra viziunilor și prin urmare al invențiilor și inovației. În calitatea sa, fără îndoială, cea mai transformațională și revelatoare, este puterea care ne permite să empatizăm cu oameni cărora nu le-am împărtășit din eperiențele noastre.

5. Sărăcia atrage frică, stres, și uneori depresie. Înseamnă mii de umilințe și greutăți. Cățărându-te din sărăcie cu propriile eforturi este ceva ce îți dă mândrie proprie, dar sărăcia este romanticizată doar de proști.

6. Cunoștințele acumulate te-au făcut mai înțelept și mai puternic ceea ce îți vor da puterea de a supraviețui. Niciodată nu te vei cunoaște pe tine însuți sau puterea relației tale până când nu vei fi testat de greutățile vieții.

CITEȘTE ȘI :  10 lucruri care te vor face mai fericită

7. Poate nu vei avea eșecul pe care l-am avut eu, dar unele eșecuri din viață sunt inevitabile. Este imposibil să trăiești fără să greșești cu ceva, în ceva, doar în cazul în care ai fost foarte precaut în tot ce ai făcut, dar asta înseamnă să nu fi trăit viața așa cum este ea – ceea ce înseamnă că ai greșit din start.

8. Și mâine, chiar dacă nu vă veți aminti nici măcar un cuvânt din tot ce am spus azi, amintiți-vă cuvintele lui Seneca, acel bătrân roman decoperit de mine printre anticii înțelepți:

As is a tale, so is life: not how long it is, but how good it is, is what matters.

( Ca un basm, așa este viața: nu contează cât este de lungă ci cât este de bună, asta contează. )

Vă doresc tuturor o viață mai bună.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy