Prima pagină » 9 lucruri pe care trebuie să le faci dimineața

9 lucruri pe care trebuie să le faci dimineața

by Inimă Albastră
214 views

Sunt 9 lucruri pe care trebuie să le faci dimineața în special. În antichitate, Marc Aureliu s-a exprimat cam așa : ” În fiecare dimineață, când vă treziți, gândiți-vă că ați fost privilegiat să fiți viu, să respirați, să gândiți, să iubiți și să vă bucurați de viață”.

Dacă veți respecta cele 9 recomandări de mai jos, veți avea o zi perfectă!

1. Meditați.

Chiar și numai o „inspirație-expirație” vă va ajuta să începeți ziua cu un sentiment de liniște interioară. In loc să vă repeziți la telefon sau la poșta electronică, mai bine profitați pentru a sta câteva momente în tăcere. Meditația ne va ajuta să ne mobilizăm pentru tot restul zilei.

2. Să ne fim recunoscători.

CITEȘTE ȘI :  Trăiește-ți viața în continuare ! Sfaturi de la Paulo Coelho.

Filozoful german Meister Eckhart a spus: ” Dacă unica noastră rugăciune zilnică ar fi cuvântul „mulțumesc”, ar fi suficient!” Începeți ziua fiind recunoscători pentru ceea ce aveți. Acest lucru va va ajuta să fiți mulțumită pentru fiecare lucru pe care-l veți obține în ziua respectivă.

3. Făceți-vă un plan mental al problemelor pe care le aveți de rezolvat.

Cu cât mai devreme faceți acest plan, cu atât îl veți respecta mai eficient. Lăsați-va ceva timp și pentru problemele neprevăzute.

4. Beți un pahar de apă.

ADVERTISMENT

Corpul dvs se trezește agitat, de aceea apa este foarte importantă. În cartea sa ” The Body Ecology Diet”, dieteticianul Dona Gates le propune oamenilor să-și bea jumătate din rația zilnică de apă dimineața. Acest lucru curăță organismul de toxine, micșoreaza senzația de foame și riscul unor dureri de cap pe parcursul zilei.

CITEȘTE ȘI :  Dacă am fi o secundă mai atenți sau mai lucizi cu noi înșine...

5. Faceți câteva exerciții fizice.

Greu să întâlnești pe cineva care nu se trezește ușor amorțit și anchilozat. Nu vorbim aici doar de reflexul gimnasticii de înviorare. Specialiștii au demonstrat că mișcarea de dimineața vă va îmbunătăți circulația sanguină și va diminua stresul zilnic.

6. Ascultați muzică.

Incepându-vă ziua în ritmurile muzicale preferate, veți obține plăcere, vă veți ridica moralul și va veți încărca cu energie pozitivă. În plus, s-a demnostrat că muzica crește productivitatea muncii.

7. Zâmbiți!

Începeți-vă ziua cu un zâmbet, în fața oglinzii din baie. Va avea un efect nebănuit asupra stării de spirit, chiar si atunci când sunteți triste.

CITEȘTE ȘI :  35 de proverbe japoneze care te vor lăsa mască prin adevărul lor!

8. Strângeți lucrurile rămase de cu seară.

Ni se întămplă deseori să ne culcăm obosite și să nu apucăm să spalăm vasele din chiuvetă sau să punem la loc hainele în șifonier. Rezolvați aceste probleme de dimineața : nici nu știți ce plăcut e să vii de la servici și să găsești casa în ordine.

9. Rezolvați-vă pentru început treburile mai complicate.

Deși, în aparență, ați prefera să rezolvați de dimineața o mulțime de lucruri mărunte, e indicat să începeți prin a bifa problemele mai dificile. Restul vi se vor părea floare la ureche.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy