Prima pagină » Ai grijă ce om ești !

Ai grijă ce om ești !

by Inimă Albastră
237 views

Ai grijă ce om ești ! Ai grijă cum te porți cu oamenii și ce le faci. Nu răspunde răului cu rău pentru că ajungi la fel ca cei cu care nu-ți doreai să semeni. Viața are modul ei de a face dreptate, nu încerca să-ți faci de unul singur. Lasă lucrurile așa cum sunt și mergi mai departe. Roagă-te pentru cel care te-a rănit, cu intenție sau fără, pentru că el e cel pierdut, nu tu. El e cel care și-a pierdut timpul mințind, înșelând sau bârfind. Tu ești acel care și-a urmat sufletul, nu gândurile.

Vedeți voi, gândurile sunt cele care ne sperie. Ne fac să ne îndoim de oameni și de sinceritatea lor. Ne fac să ne comportăm diferit de teamă că am putea fi răniți vreodată. Gândurile ne țin în gardă. Ne limitează simțurile, prezentul și viitorul și ne aduc permanent în față trecutul ca experiență de necontestat.

CITEȘTE ȘI :  Ce dezvaluie stiinta despre sarut.

ADVERTISMENT

Doar că lucrurile nu stau tocmai cum credem. Realitatea e diferită de credințele și convingerile noastre. Ceea ce credem că e intuiție, de multe ori, poate fi doar o proiecție a ceea ce suntem noi de fapt. De asta, nu toți reușesc să vadă oamenii așa cum sunt. Dacă îi văd „cu mintea” , vor vedea neîncredere, dispreț, ironie și oamenii se vor transforma, de fapt, în gândurile lor despre acei oameni. Dacă vor reuși să-i vadă „cu sufletul” vor înțelege că toți ne temem, că toți suntem răniți, că toți avem nevoie de iubire mai ales atunci când pretindem că nu credem în ea. Acești oameni, priviți cu sufletul, vor deveni o mică parte din acel suflet.

CITEȘTE ȘI :  Nu încerca să intri cu forța în sufletul meu...

Vor putea fi iertați, fiindcă iubirea nu judecă. Iar omul n-a fost, nu este și nici nu vafi vreodată perfect. Va greși întotdeauna tocmai ca să învețe.

 

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy