Prima pagină » Ajută-l să te înțeleagă

Ajută-l să te înțeleagă

by Inimă Albastră
222 views

Bărbații și femeile sunt diferiți. Nu există nici o îndoială. Iar tu, ca  femeie, ți-ai dori atât de mult ca el să te înțeleagă!
Ai vrea ca el să nu mai pufnească nervos când tu vorbești cu mama ta la telefon pentru a 10 oară. Ți-ai dori ca el să nu se mai simtă exasperat de toanele tale din timpul sarcinii sau dinainte de ciclu. Și speri ca într-o zi să priceapă și el că pentru tine, “încet și pe îndelete” e mai plăcut ca “repede și pasional”. Pentru asta ai nevoie de câteva ponturi. Iată unele dintre ele:

Sindromul premenstrual

Ești nervoasă, sau apatică, și gata să izbucnești în orice clipă. Știe și el că în “zilele delicate” e mai bine să fie grijuliu și precaut. Nu e momentul să îți critice budinca sau să observe că “parcă te-ai mai îngrășat”. Cât ai fi tu de stăpână pe tine, hormonii tropăie în sus și în jos și e greu să-i ții în frâu. Comparația cea mai potrivită cu ce simți tu atunci: ce ar simți el dacă n-ar dormi vreo două-trei zile.

CITEȘTE ȘI :  15 semne ca sunteti facuti unul pentru altul

Starea de oboseală, epuizare nervoasă și irascibilitate, senzația de “am ajuns la capătul puterilor”, nu e familiară bărbaților decât dacă ar fi privați de somn pentru un interval mai mare de timp. Așa că data viitoare când mai comentează, propune-i acest experiment, și apoi te va înțelege!

Greața din timpul sarcinii

Mai mult de jumătate dintre femeile însărcinate au grețuri în primul trimestru de sarcină. Dacă ai ghinionul să te afli printre ele, probabil că el e deja foarte îngrijorat din cauza feței tale palide și pentru că nu poți să pui nimic în gură. Veți avea un copil, pentru Dumnezeu! După mintea lui, ar trebui să mănânci chiar mai mult. Ori tu abia ronțăi un biscuit, și bei doar suc de lămâie. Ca să te înțeleagă, trimite-l într-o croazieră pe mare. După doua zile o sa aibă exact senzația pe care o ai tu acum. “Răul de mare” se aseamănă cel mai bine cu “grețurile matinale”…

CITEȘTE ȘI :  Concubinajul este un act blamat de Biserică

ADVERTISMENT

Puțină istorie

Mulți psihologi consideră că diferențele dintre bărbat și femeie provin din felul în care trăiau oamenii cu mii de ani în urmă. Societatea pe care o vedem noi azi este relativ recentă. Un fel al lucrurilor care a durat zeci de mii de ani nu putea să nu lase urme în “memoria noastră colectivă”. Imaginează-ți comunitățile strămoșilor noștri în care bărbații mergeau la vânătoare sau la luptă, iar femeile rămâneau acasă, creșteau copiii și cultivau pământul. Ei erau tăcuți și concentrați, și își strigau din când în când ordine scurte.

Femeile, pe de altă parte, comunicau în voie cât era ziua de lungă. Poate că ne-a intrat deja în sânge, așa că femei care se strâng la un loc și pălăvrăgesc voioase este tot ce poate fi mai firesc! Izolează-te numai tu și el într-un apartament și peste un timp (mai lung sau mai scurt) ceva n-o să mai fie în regulă. El o să tânjească după acțiunile “ca băieții” iar tu vei fi frustrata constatând că el nu ascultă și nu vorbește nici pe departe așa de bine ca prietena ta cea mai bună.

CITEȘTE ȘI :  5 semne ca esti intr-o relatie unilaterala

Cât despre preludiu… Se spune că bărbații, nevoiți să suporte răni și lovituri pe tot corpul și-au păstrat sensibilă doar zona sexuală. În rest, cu cât mai “bătătorit” și mai insensibil, cu atât mai bine. De aceea ei apreciază ca afectuoasă abordarea directă. Nici un bărbat nu se va simți ofensat dacă o să îi pui mana pe șliț, în timp ce îl privești îndrăzneț în ochi. În schimb, femeile preferă o apropiere învăluitoare, mângâieri pe tot corpul, și resimt ca neplăcută abordarea prea abruptă și direct “la țintă”.

Data viitoare când o să te deranjeze treaba asta, nu încerca să-i explici. Doar arată-i cum ai prefera de fapt să-ți facă, cu propriile lui mâini.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy