Aye-aye, un animal misterios

  Aye-Aye este un mamifer de 2 kilograme care uimeste prin infatisarea sa iesita din comun. Desi nu par, cele mai apropiate rude ale Aye-Aye-ului sunt cimpanzeii si maimutele.

  ADVERTISMENT

  Acest animal este nativ din Madagascar, si din pacate adesea omorat de rezidentii superstitiosi ai insulei. Probabil din cauza infatisarii, acest animal era vazut ca un demon sau aducator de ghinion.

  Cantareste in jur de 2,5 kilograme, femela catarind mai putin cu 100 de grame. Aye Aye atinge o lungime de 30 – 37 cm, si 44 – 53 cu tot cu coada.

  Adultul prezinta ochi negrii sau maro inchis si parul alb in jurul gatului.

  CITEȘTE ȘI :  Sarmizegetusa Regia

  Aye-aye este un animal pe cale de disparitie, si nu numai din cauza distrugerii habitatului in care traiesc, dar si din cauza superstitiilor. Locuitorii Malaeziei credeau ca Aye-aye este un simbol al mortii.

  ADVERTISMENT

  Sensul numelui Aye-aye a fost pierdut o data cu limba din care provine, dar exista o ipoteza care cuvantul „Aye aye” inseamna pur si simplu un strigat de alarma pentru a avertiza pe altii prezenta acestui animal.

  Oamenii din Madagascar au crezut ca acest animal a disparut. Cu toate acestea a fost redescoperit in anul 1961. Sase specimene au fost transportate pe o insula din apropierea Nosy Mangabe, in apropiere de Maroantsetra, la est de Madagascar.

  CITEȘTE ȘI :  Ce este durerea?

  Cercetari recente arata ca aceste animale sunt mai raspandite decat se credea anterior, dar sunt inca pe cale de disparitie din cauza superstitiei si ignorantei oamenilor.

  ADVERTISMENT