Bei cafea seara? Iata ce poti pati.

  Bei cafea seara? Mulţi dintre noi bem cafea nu doar dimineaţa, ci şi seara, când ieşim în oraş cu prietenii.

  ADVERTISMENT

  Dacă o bem cu mai multe ore înainte de culcare, suntem siguri că nu ne va influenţa somnul, dar cercetătorii au aflat că adevărul este altul.

  Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Colorado din Boulder, SUA, arată că dacă vom consuma cofeină seara, ritmul nostru circadian, care reglează somnul şi starea de veghe, este serios afectat.

  În cadrul studiului, voluntarii au luat un supliment cu cofeină, echivalentul unei cafele espresso duble, cu trei ore înainte de culcare.

  CITEȘTE ȘI :  Curiozitati despre persoanele cu ochii albastrii

  Cofeina a întârziat cu 40 de minute timpul necesar voluntarilor pentru a putea adormi, scrie Menshealth. În plus, cei care au consumat acel supliment au simţit nevoia să doarmă mai mult dimineaţa, fiindu-le foarte greu să se trezească.

  ADVERTISMENT

  Autorul studiului, Kenneth Wright, spune că efectul apare şi în cazul unei singure doze de cafea, nu doar la consumatorii înrăiţi. De aceea, cel mai bine este să evităm cafeaua seara, chiar şi cu şase ore înainte de culcare, pentru că efectul cofeinei este mai puternic decât ne imaginăm.

  sursa: adev.rowww.sincerelyskin.ca

  ADVERTISMENT