Prima pagină » Broasca cu ochii rosii

Broasca cu ochii rosii

by Inimă Albastră
654 views

Broasca cu ochii rosii. Cea mai mare parte a Americii Centrale se afla pe Placa Caraibelor. Aceasta regiune este activa din punct de vedere geologic, avand loc uneori eruptii vulcanice si cutremure.

Aici traiesc o multime de specii diferite, printre care si broasca cu ochii rosii, sau Agalychnis callidryas.

Masculii sunt mai mici decat femelele, acestia ating 5 cm, iar femelele 7,6 cm. Puii sunt maronii, pe masura ce cresc se transforma in verde, dar isi pot schimba culoarea daca vor sa se camufleze sau sunt nervosi. Au 3 randuri de pleoape, iar varfurile degetelor sunt adezive pentru catarat, fiind animale arboricole, sunt adaptate la sarit si nu la inotat.

CITEȘTE ȘI :  Petuniile Night Sky - aceste flori cuprind toată galaxia în petalele lor...

Nu sunt otravitoare si se bazeaza strict pe camuflaj pentru protectie. Pe timp de zi, stau nemiscate, isi acopera lateralele colorate cu picioarele, isi baga degetele portocalii sub burta si isi inchid ochii mari si rosii, astfel sunt complet verzi, indetectabile in vegetatia bogata din padurile neotropicale.

ADVERTISMENT

Hrana

Broasca cu ochii rosii manaca aproape orice de la greieri, molii, muste, orice fel de insecta, si ocazional broaste mici.

Reproducerea

In timpul perioadei de imperechere, ce incepe in sezonul ploios, masculii scot sunete pentru a atrage o partenera. Fiind un animal nocturn, la apusul soarelui se aude oracaitul masculilor, unul mai incet care atrage femela si altul mai agresiv folosit pentru marcarea teritoriului. Femela depune aproximativ 50 de oua pe fruzele din apropierea apei. La putin timp dupa depunere, la aproximativ 5-6 zile are loc eclozarea oualelor, iar mormolocii abia iesiti cad in apa.

CITEȘTE ȘI :  40 cei mai inteligenţi oameni din istorie.

Principalii dusmani ai broastei cu ochii rosii sunt soparlele, serpii, pasarile si alte mamifere.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy