Când iubești cu adevărat adormi cu chipul persoanei iubite în gând…

  Când iubești cu adevărat adormi cu chipul persoanei iubite în gând și te trezești dimineața cu străluciri în priviri. Îți dorești din străfundurile ființei tale să-i oferi toate florile din lume numai ca să vezi cum înflorește pe fața ei un zâmbet.

  ADVERTISMENT

  Când iubești nu lași niciodată persoana iubită singură la greu. Ești gata să muți munții din loc pentru ca acea problemă să se rezolve. Dar câte nu faci când iubești? Nu sunt cuvinte în dicționar care să exprime tot ce reprezintă iubirea profundă și durabilă. Nu sunt cuvinte pentru a descrie iubirea, pentru că ea trebuie căutată și trăită de fiecare dintre noi. Nu trebuie să ne temem că nu vom găsi iubirea și nici să ne temem că o vom pierde. Iubirea este în toate cele care ne înconjoară. Iubirea nu plutește în aer doar primăvara. Iubirea se află într-o rază de soare ce-ți luminează chipul, într-o picătură de ploaie, într-o frunză ruginie și într-un fulg de nea ce plutește alene. Iubirea e fărâma noastră de dumnezeire, acel ceva care ne face cu adevărat unici.

  CITEȘTE ȘI :  Înainte să te fi întâlnit tânjeam de dragoste pentru tine

  ADVERTISMENT

  Daca nu știm să iubim suntem cu mult mai săraci. Și nici măcar nu ne dăm seama cu cât de mult suntem mai săraci. Ce înseamnă gelozie? Înseamnă neîncredere și necunoașterea persoanei pe care spui că o iubești. Înseamnă că n-o iubești și pentru defectele ei, înseamnă că vrei s-o controlezi așa încât să fii convins că face “tot ce se cuvine”. Și dacă cumva acea persoană face “ce nu se cuvine” ai s-o pedepsești pentru ce-a fîcut, nu-i așa? Ai s-o pedepsești că este așa cum își dorește ea și nu așa cum vrei tu?

  Dragă gelosule, persoana iubită este ceea ce-i spune numele: o persoană, o ființă. O minunată ființă umană, care are dreptul să facă ceea ce crede că e bine pentru ea. Mai bine ai căuta să-i oferi tot binele din lume decât să fii gelos. Mai bine ai încerca s-o convingi că tu ești omul cel mai potrivit pentru ea și cel care poate să facă acea persoană fericită.

  CITEȘTE ȘI :  Sunt doar un om obișnuit cu bucurii și întristări...

  Și uite așa ai să înveți să iubești cu adevărat. Gelozia? Eh, ea va rămâne undeva în urmă, o părticică a trecutului tău care te va învăța mereu să nu revii la ceea ce ai fost. Crede-mă, renunțând la gelozie vei învăța să iubești cu adevărat, vei fi alt om. Nu te teme, pune-ți sufletul în palmele celuilalt.

  ADVERTISMENT