Când nimic nu este ceea ce vrei, când vrei să devii cine vrei dar nu poți…

Când nimic nu este ceea ce vrei, când vrei să devii cine vrei dar nu poți, când ai tot dar de fapt nu ai nimic, când nimic nu se întâmplă, când lacrimile îți curg pe obraz și nu poți schimba nimic, acceptă trecutul așa cum este el pentru a putea să te bucuri de prezent.

Nimic din tot ce vei vrea să începi nu poate fi început, nimic din ce vrei să repari nu poate fi reparat, pentru că toate încep de la tine. Începe cu tine și vei începe să trăiești!

Trecutul este o parte din tine, care îți aparține cu toate lucrurile bune sau rele care ți s-au întâmplat. Nu poți să negi timpul care s-a scurs și nici rezultatul faptelor tale. Ești singurul în măsură să se judece pe sine. Sunt etape din trecut pe care ai vrea să le ștergi. Și nu mă refer la cele de care te rușinezi ci la cele în care te-au durut, acolo unde te-ai simțit la pământ. La acele momente în care ai simțit că ramâi fără aer, când ți-ai simțit inima ți se frânge și un val de căldură îți umple corpul.

Când suntem în competiţie nu recunoaştem darul unic care suntem şi darul unic al celorlaţi. Ne micşorăm pe noi, micşorăm pe ceilalţi, omorâm posibilităţi de a crea mai mult şi de a contribui unii altora. Competiţia înseamnă că ne vedem separaţi de ceilalţi şi înseamnă că nu primim contribuţia celorlalţi. Un mod diferit de competiţie, care este de fapt modul care creează posibilităţi mai mari, este competiţia cu noi înşine.

Noi suntem singurii cu care putem competiţiona cu adevărat. Noi ne putem depăşi pe noi în ceea ce alegem să fim, să creăm, să avem şi să generăm. Şi, la fel, noi suntem singurii care ne putem opri din a fi TOT ceea ce putem fi. Avem darul minunat al ALEGERII. Putem alege separare, competiţie, distrugere de posibilităţi sau putem alege includere, contribuţie, posibilităţi mai mari pentru noi şi pentru toţi cei din jur. Ce vrei tu să alegi şi să contribui vieţii tale şi lumii? Adevăr?!

Au venit alte momente și alte momente iar în final ai decis că nu vrei să retrăiești o drama continuă și le-ai ascuns undeva în străfundul tau crezând că nu vor mai ieși niciodată la suprafață sau că totul va rămâne undeva în timp ca o afacere de încheiat între tine și Dumnezeu.

Articolul anterior Articolul următor