Care e rezultatul încrucișării unei zebre cu o girafă?

  Care e rezultatul încrucișării unei zebre cu o girafă?

  ADVERTISMENT

  Okapi este numele unui mamifer nativ din pădurea tropicală Ituri, care e situată în nord-estul Republicii Democrate Congo, din Africa Centrală. Deși la prima vedere aduce a zebră, are mai multe în comun cu girafa.

  Etimologia denumirii științifice „Okapia Johnstoni” provine de la numele „okapi” din dialectul african Lese Karo, în timp ce epitetul care face referire la specie, provine de la numele lui Sir Harry Johnston.Sir Harry Johnston e cel care a organizat prima expeditie, care a avut ca scop, capturarea primul specimen de okapi. Numele „Okapi” e o combinatie a doua cuvinte din dialectul Lese.

  CITEȘTE ȘI :  Fructele goji, o minune a naturii

  ”Oka” vine de la verbul „a taia” si „Kpi”, un pronume care se refera la modelul realizat pe sagetile Efe, prin infasurarea sagetii cu fasii de scoarta, ca prin expunerea la foc, sa apara un model format din dungi negre si albe, asemanator celui de pe picioarele de la Okapi.

  ADVERTISMENT

  Spatele de la okapi are culoarea rosu-intunecat, iar picioarele sunt strabatute de dungi negre orizontale, lucru care il face sa semene cu zebrele, de la distanta.Forma corpului e asemanatoare cu ce a girafelor, cu exceptia gatului, care e scurt. Ambele specii detin limbi lungi si puternice ( aprox. 30 de cm ), de culoare albastra, care le permite sa rupa frunze si ramurele din copaci.

  CITEȘTE ȘI :  7 motive care te fac să caşti în exces!

  Lungimea limbii ii permite sa isi curete pleoapele, ba chiar si interiorul urechilor, care la randul lor, au dimensiuni mari; e singurulmamifer capabil de asa ceva. Masculii au deasupra fruntii, doua proturberante osificate, acoperite de piele.

  Un okapi adult poate atinge o lungime de 2, 5 metri si o inaltime de aproape 2 metri , inaltime masurata la nivelul umarului. Coada are o lungime de 30-42 centimetri, iar greutatea variaza intre 200 si 270 de kilograme.

  Sunt animale diurne, desi unele studii indica si o oarecare activitate nocturna. Din punct de vedere social, sunt solitare, grupandu-se doar in sezonul de imperechere, dieta e vegetala, in totalitate, consuma de la frunze si ramurele de copac pana la iarba, fructe sau muschi.

  CITEȘTE ȘI :  Kaki, fructul zeilor.

  Multe din speciile de plante care intra in alimentatia lor, sunt otravitoare pentru oameni.

  Autor: Menssana, Editor Descopera.org

  ADVERTISMENT