Prima pagină » Cât de des te oprești, pe parcursul unei zile…

Cât de des te oprești, pe parcursul unei zile…

by Inimă Albastră
164 views
Cât de des te oprești, pe parcursul unei zile, să te gândești la sufletul tău? La ce vrei tu de fapt? Cât de bine crezi că te cunoști pe tine?

Ne „trezim”, la un moment dat, cu o mulțime de idei care, privite atent, pot fi suspectate, pe bună dreptate, că nu ne aparțin. Aceste idei sunt sădite în mintea noastră de către părinți, de către profesori, prieteni sau societate. Le reținem dintr-un film sau le întâlnim într-o carte.

Și atunci, apare întrebarea firească, CINE SUNT EU? Unde mă aflu EU între atâtea prejudecăți, între atâtea certitudini imaginare, între atâtea încruntări ale frunții, respingeri și negări, între atâtea lucruri care provin dintr-un EU pe care nu-l recunosc?

CITEȘTE ȘI :  Ăsta e adevărul despre a căuta pe cineva care să te completeze.

Când viața îmi demonstrează cu aroganță că nu știu mai nimic despre mine, că tot ce susțin sus și tare că sunt, e ușor de dovedit ca fiind fals. Când toate principiile și teoriile care îmi par atât de clare și solide sunt spulberate de valurile realității fiindcă mereu se întâmplă altceva. Altceva decât credeam, altceva decât mă așteptam.

ADVERTISMENT

Așteptări pe care le avem din trecut: din ce-am văzut și ne-a plăcut, din ce n-am avut dar am vrea, din ce credem că „ar trebui sa fie”. Și cum știm ce „ar trebui să fie”? Cum ne dăm seama că viața „trebuie” să arate într-un anume fel și nu în altul? De unde știm că prietenia, iubirea sau omul „trebuie” să aibă exact forma pe care o crezi tu?

CITEȘTE ȘI :  Daca te razbuni dupa despartire ...

Și cine știe dacă toți cei care te-au învățat, într-un fel sau altul, cum „ar trebui” să trăiești aveau vreun habar de ceea ce spun? Căci toți, la rândul lor, s-au „trezit” cu niște idei gata-făcute și majoritatea nici nu s-au întrebat vreodată dacă aceste idei le aparțin.

Le-au luat drept bune și le-au transmis mai departe. Și noi le transmitem altora…

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy