Prima pagină » Cât de sfâșiată îți e inima ? O întrebare inconfortabilă, și totuși legitimă…

Cât de sfâșiată îți e inima ? O întrebare inconfortabilă, și totuși legitimă…

by Inimă Albastră
295 views

„Cât de sfâșiată îți e inima?”. O întrebare inconfortabilă, și totuși legitimă. Probabil apare în toate cărțile despre relații pe lista întrebărilor care nu se pun; măcar nu la prima întâlnire.

Și totuși, cred că ar trebui să fie prima. Trebuie să știi la ce să te aștepți.

Când începi o relație cu cineva, este ca și când ți-ai cumpăra o bijuterie dintr-un amanet. Te atrage strălucirea ei, însă nu poți să nu te gândești la trecutul său. Semnele sunt acolo și știi că, indiferent de cât de mult o vei șlefui, ele nu vor dispărea. Trebuie să te gândești din start dacă le accepti sau îți continui căutarea, în încercarea de a găsi o altă bijuterie, mai puțin marcată de urmele trecutului.

În plus, nu poți să nu te gândești la vechiul proprietar. Cât a trecut de când a lăsat-o acolo? Ce l-a făcut să se despartă de ea? Dacă, totuși, își vrea bijuteria înapoi? Ar trebui să o mai lași acolo câteva zile, în caz că vine să o caute? Sau, energia captată de-a lungul timpului va interfera cu propria ta energie? Va încerca să te schimbe pe tine?

CITEȘTE ȘI :  Cum poți alina un suflet ...

Fiecare dintre noi avem un bagaj emoțional de care nu ne putem debarasa. Din când în când reușim să mai aruncăm din lucrurile care nu ne mai folosesc, dar garderoba nu este niciodată pe de-antregul înnoită.

ADVERTISMENT

Știm asta, dar chiar ne împăcăm cu situația? Ce faci când ai vrea să începi o relație cu un bărbat copleșit, încă, de trecut? Când amintirile sunt încă dureroase, când părerile de rău și întrebările rămase fără răspuns îl împiedică să-și deschidă din nou inima, deși pare să-și dorească asta?

Poți să o iei la fugă sau să-l ajuți la curățenie. Ambele decizii sunt la fel de îndreptățite. Dacă alegi să rămâi, trebuie să știi din start că va fi greu și frustrant, că va trebui să-ți calci, adesea, peste orgoliu și să treci multe cu vederea. Așa că asigură-te, cel puțin, că el e cel ce dă tonul. Trebuie să vrea și el să se despartă măcar de o parte din bagaje. Nu poți să-l forțezi să renunțe la ceva ce-i este înca drag.

CITEȘTE ȘI :  Niciodată nu te voi uita, indiferent cât îmi doresc asta...

Și nu-l lăsa să-ți împrumute ție din lucrurile rămase acolo. Dacă încercă să te schimbe pe tine, să-ți modeleze identitatea, să proiecteze asupra ta lucruri ce țin de trecutul lui, situația e mai complicatț decât crezi. Înseamnă că își dorește trecutul înapoi, că nu-i pregătit să înfrunte prezentul.

Îți trebuie răbdare și mult tact. Dacă îl iubești și simți că efortul îți va fi recompensat, atunci merită să lupți în continuare. Dar nu ești obligată. Deși pare un gest plin de egoism, în situațiile acestea nu poți fi învinovățită dacă alegi să te retragi. Nu este o dovadă de lașitate.

Uneori, chiar e recomandat să-ți iei bijuteriile dintr-un magazin cu lucruri noi. Chiar dacă nu au atâta farmec.

ADVERTISMENT

CITEȘTE ȘI :  Durerea e un lucru ciudat în lumea noastră...

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy