Prima pagină » Ce este Euryale ferox?

Ce este Euryale ferox?

by Inimă Albastră
253 views

Denumit și Foxnut este renumit pentru florile sale ce au petalele acoperite cu spini și pentru proprietățile sale medicinale .

Frunzele sale ajung până la 2.5 m iar florile sunt mici și foarte numeroase, de multe ori străpung frunzele sub care cresc. Oferă o imagine remarcabilă lacului sau iazului în care este plantat.

Euryale ferox este o plantă acvatică anuală întrebuințată în Orientul Îndepărtat pentru combaterea unei game variate de afecțiuni.

Proprietăți antioxidante remarcabile au fost în ultima vreme confirmate și explicate de cercetători. Se pare că legatura făcută cu zeul Vishnu din religia hindusă nu a fost întâmplătoare.

Planta se găsește în iazurile și lacurile micuțe din China, Japonia si India, precum și în cele din partea de est a Rusiei. Cei care atrag în primă fază atenția asupra nufărului sunt ghimpii cu care se apără de oaspeți nedoriți.

CITEȘTE ȘI :  Este corect sa porti cruciulita la gat?

ADVERTISMENT

Frunzele dețin de asemenea o particularitate interesantă: acestea sunt mici când suprafața pe care cresc este restrânsă, iar în cazul în care condițiile permit, frunzele pot trece de un metru.

Spre deosebire de alte rude ale sale, Euryale ferox a depășit limitele recomadărilor medicinale intrând în sfera bucătăriei indiene și chineze. Adesea, Euryale ferox se cultivă special pentru semințe care prăjite, stropite cu ulei și date cu condimente, constituie o adevarată delicatesă.

Nucile de apa, cum se mai numesc, conțin multe vitamine și faciliteazș absorbția nutrienților în timpul tractului intestinal. În cele din urmă, s-a constatat că planta este implicată chiar și în reducerea riscului de cancer.

CITEȘTE ȘI :  Cum a fost descoperit aluminiul

Sursa : gradinamea.ro

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy