Prima pagină » Ce este fructul loquat?

Ce este fructul loquat?

by Inimă Albastră
717 views

Până deunăzi în România nici măcar nu se auzise de fructele exotice care astăzi decorează mesele festive și intră în dieta zilnică.

Unul dintre exponatele reprezentative în acest sens este fructul loquat. Originar din îndepărtatul ținut al Chinei, după ce s-a răspândit în Japonia și celelalte teritorii ale Orientului Îndepărtat, iată-l poposind în cele din urmă pe batrânul continent. În regiunile din nordul Italiei este foarte răspândit mai ales ca și copac ornamental pentru că rămâne mereu verde.

Fructele galben-portocalii au formă ușor alungită și sunt de mărimea unei caise. Sunt extrem de delicate și rareori sunt de găsit fără mici pete de culoare maronie. Se recoltează din aprilie până în iunie, și sunt primele fructe primăvăratice.

CITEȘTE ȘI :  Cea mai pură apă din lume – la poalele Bucegilor.

Loquat nu are numai un gust excelent, dar conține și o mulțime de vitamine și minerale indispensabile organismului, precum: vitamina A, vitamina B, fier, cupru, calciu magneziu, potasiu și altele. Fapt neobișnuit pentru un fruct, acesta nu conține vitamina C, însă are mult beta-caroten respectându-se astfel “legea compensației”. Gustul este ca al unui amestec de mere și caise.

ADVERTISMENT

Dacă ar fi să îl comparăm cu un alt fruct acela ar fi mărul, cu care se și găsește în aceeași familie Rosaceae. Loquat-ul este caracterizat de un conținut foarte scăzut de calorii, doar 47 calorii per 100 g, și printr-un conținut ridicat de pectina. Aceasta este o fibră solubilă ce acționează ca un laxativ natural, ajutând la păstrarea umidității de la nivelul colonului.

CITEȘTE ȘI :  Alunele de pădure

Conform studiilor, datorită antioxidanților pe care îi conține fructul de loquat combate cancerul pulmonar. De asemenea, este recomandat persoanelor cu probleme de inimă și celor care vor să slăbească. Potasiul din loquat echilibrează tensiunea arterială și previne infarctul miocardic, care nu de puține ori se întâmplă să intervină nu atât pe fondul unei sensibilități cât din cauza unei diete dezordonate.

S-a mai confirmat faptul că pectina găsită în acest fruct reduce rata de absorbție a colesterolului de către organismul uman și ajută la eliminarea sa din organism.

Fructul loquat este cel mai bine să fie consumat crud, ca atare sau combinat în salate cu alte delicii exotice. Se recomandă îndepărtarea semințelor înainte de consum fiindcă conțin unele substanțe toxice pentru organism.  Se curăță de coajă.

CITEȘTE ȘI :  Cerebelul

Sursa

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy