Alunele și nucile sunt superstarurile pe care le recomandă orice nutriționist care se respectă. Însă nu doar ele merită atenția celor care sunt interesați de un stil de viață sănătos și de o alimentație pe măsură.

Și fisticul ar trebui să se bucure de aceeași atenție întrucât este, la rândul său, un superaliment. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre fistic:

– Statele Unite ale Americii sunt cel mai important producător mondial de fistic, detronând Iranul de pe poziția 1 în 2010.

– Fisticul are doar 2-3 calorii per bob, ceea ce înseamnă că are mai puține calorii decât alunele sau nucile.

– Fisticul conține mai mult potasiu care poate scădea nivelul de cotizol (hormonul stresului) din organism comparativ cu alunele și nucile.

– Consumul de fistic scade nivelul colesterolului și reduce riscul de cancer. Fisticul este o sursă excelentă de fitosterol, un compus despre care se crede că descrește nivelul LDL (colesterol rău) și, în plus, conține o mulțime de antioxidanți – printre care carotenoide, betacaroten și luteină – care luptă împotriva cancerului.

– Culoarea naturală a fisticului este verde, nu există fistic de culoare roșie în natură.

Dincolo de aceste lucruri oamenii iubesc fisticul datorită gustului său delicios. În plus, poate fi folosit ca ingredient într-o mulțime de rețete.

Sursa: Epicurious.com

Comments are closed.