Cateva plante de interior te pot ajută să păstrezi în casă un aer curat. Contrar aşteptărilor, aerul din interior este mult mai poluat decât cel din exterior. Află ce plante de interior curata aerul din casa si ce toxine elimină ele.

1. Aloe vera

Aceste plante sunt foarte uşor de întreţinut. Iubitoare de soare, aloe vera filtrează aerul din casă de benzen şi formaldehide, substanţe emanate de produsele chimice de curăţat sau vopseluri. Plantă aloe este o alegere înţeleaptă pentru ferestrele de la bucătărie bine luminate.

2. Gerbera

Această floare strălucitoare te scapă de substanţe precum tricoloretilena (găsită în produsele de curăţat), benzen (din cerneluri şi vopseluri). Poţi aşeza un ghiveci în locul în care îţi ţii maşină de spălat.

3. Limba soacrei

Este o planta care filtreaza chimicalele aflate in produsele de curatat, hartia iginica, servetele igienice si produse de curatat. Poti aseza un ghiveci in baie, un mediu umed optim pentru aceasta planta.

4. Crizantema

Aceasta floare frumos colorata face mai mult decat sa dea o alta aura incaperii. Crizantema ajuta la filtrarea aerului de interior de benzen (vopseluri, produse din plastic, lipici, detergenti). Trebuie asezata cat mai aproape de lumina soarelui.

5. Dracaena cu margini rosii

Aceasta planta care poate creste foarte inalta, pana la tavan, curata aerul din casa de xilen, tricloretilena sau formaldehide.

6. Azalee

Acesata floare superba te scapa de formaldehide si este recomandata pentru incaperi inchise (pivnite), dar intr-un loc luminos.

7. Filodendron cu frunze in forma de inima

Aceasta planta agatatoare nu este o optiune daca ai copii sau animale de companie, intrucat frunzele sunt otravitoare. Insa poate fi ideala pentru birouri, intrucat filtreaza compusii chimici volatili, precum si formaldehide.

8. Crinul pacii

Acesta planta are nevoie de umbra si sa fie udata saptamanal. Ea curata aerul de compusi chimici volatili, formaldehide, benzen, tricoloretilena, dar si toluen si xilen.

Write A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.