Ce plante de interior curata aerul din casa.

  Cateva plante de interior te pot ajută să păstrezi în casă un aer curat.

  ADVERTISMENT

  Contrar aşteptărilor, aerul din interior este mult mai poluat decât cel din exterior. Află ce plante de interior curata aerul din casa si ce toxine elimină ele.

  1. Aloe vera

  Aceste plante sunt foarte uşor de întreţinut. Iubitoare de soare, aloe vera filtrează aerul din casă de benzen şi formaldehide, substanţe emanate de produsele chimice de curăţat sau vopseluri. Plantă aloe este o alegere înţeleaptă pentru ferestrele de la bucătărie bine luminate.

  2. Gerbera

  Această floare strălucitoare te scapă de substanţe precum tricoloretilena (găsită în produsele de curăţat), benzen (din cerneluri şi vopseluri). Poţi aşeza un ghiveci în locul în care îţi ţii maşină de spălat.

  CITEȘTE ȘI :  Să BEM apă când mâncăm sau NU?

  3. Limba soacrei

  Este o planta care filtreaza chimicalele aflate in produsele de curatat, hartia iginica, servetele igienice si produse de curatat. Poti aseza un ghiveci in baie, un mediu umed optim pentru aceasta planta.

  ADVERTISMENT

  4. Crizantema

  Aceasta floare frumos colorata face mai mult decat sa dea o alta aura incaperii. Crizantema ajuta la filtrarea aerului de interior de benzen (vopseluri, produse din plastic, lipici, detergenti). Trebuie asezata cat mai aproape de lumina soarelui.

  5. Dracaena cu margini rosii

  Aceasta planta care poate creste foarte inalta, pana la tavan, curata aerul din casa de xilen, tricloretilena sau formaldehide.

  6. Azalee

  CITEȘTE ȘI :  Uluru inima din inima Australiei

  Acesata floare superba te scapa de formaldehide si este recomandata pentru incaperi inchise (pivnite), dar intr-un loc luminos.

  7. Filodendron cu frunze in forma de inima

  Aceasta planta agatatoare nu este o optiune daca ai copii sau animale de companie, intrucat frunzele sunt otravitoare. Insa poate fi ideala pentru birouri, intrucat filtreaza compusii chimici volatili, precum si formaldehide.

  8. Crinul pacii

  Acesta planta are nevoie de umbra si sa fie udata saptamanal. Ea curata aerul de compusi chimici volatili, formaldehide, benzen, tricoloretilena, dar si toluen si xilen.

  ADVERTISMENT