Prima pagină » Ce se întâmplă în corpul unui fumător după ce a renunţat la viciu.

Ce se întâmplă în corpul unui fumător după ce a renunţat la viciu.

by Inimă Albastră
57 views

Cercetatorii de la Universitatea Stanford au explicat schimbarile benefice care au loc in corpul unui fumător după ce a renunţat la viciu, incepand chiar de la 20 de minute de pauza de la viciu, potrivit mediafax.ro.

Ce se întâmplă în corpul unui fumător după ce a renunţat la viciu?În primele 20 de minute in care un fumator nu aprinde o noua tigara, presiunea sangelui, temperatura corpului si pulsul vor scadea la un nivel normal, scrie caplimpede.ro.

ADVERTISMENT

In timp de opt ore, respiratia specifica datorata fumatului dispare, nivelul de monoxid de carbon–aceeasi substanta chimica produsa de automobile ca reziduu–din sange scade, iar nivelul de oxigen creste pana la nivelul normal.

In 24 de ore de la ultima tigara riscul unui atac de cord scade, iar in 48 de ore terminatiile nervoase incep sa se regrupeze si abilitatea de a simti mirosul si gustul creste.

Riscul unui atac de cord ajunge la un nivel apropiat de cel normal abia la doi ani dupa renuntarea la tigari, iar numai dupa 15 ani riscul unei boli cardiace devine egal cu cel al cuiva care nu a fumat niciodata.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy