Prima pagină » Cele mai ciudate granite de țări

Cele mai ciudate granite de țări

by Inimă Albastră
563 views

Țările continentelor au granite între ele, unele despărțite de păduri, altele de munți…unele mai frumoase decât celelalte, altele foarte ciudate.

Mai jos aveți 14 exemple:

14. Olanda și Belgia

Această graniță trece prin orașul Baarle. Desparte orașul în două municipalități, una pentru Olanda și alta pentru Belgia.

13. India și Pakistan

India și Pakistanul nu se prea înțeleg între ele. Ei dispută o graniță lungă de 2008 km care este vizibilă din spațiu. Linia portocalie care se vede este disputa dintre aceste țări.

12. Armenia și Turcia

Râul Aras este unul dintre cele mai frumoase granițe din lume. El desparte Turcia la sud – sudvest și Armenia la nord – nordest.

CITEȘTE ȘI :  Toate tristețile noastre au rădăcini în timp.

11. Muntele Everest

Știai că muntele Everest are și el o graniță? Cel mai înalt vârf muntos din lume ESTE o graniță. Granița dintre China și Nepal trece prin acest loc.

10. Namibia, Zambia, Zimbabwe și Botswana

Acest loc este absolut uimitor. El desparte nu mai puțin de 4 țări. Namibia, Zambia, Zimbabwe și Botswana. Dar pe cât de frumos este, pe atât de multe dispute creează.

9. Polonia și Ucraina

Acești enormi pești dintre Ucraina și Polonia semnifică unitatea celor două state. Design-ul a foste creat de artistul polonez Jaroslaw Koziara ca parte a ”Land Arts Festival„.

8. Brazilia și Argentina

ADVERTISMENT

Brazilia și Argentina sunt separate printr-o graniță naturală formată de Cascada Iguazú.

CITEȘTE ȘI :  Lucruri pe care corpul tău le face fără ca știința să le poată explica

7. Slovacia, Ungaria și Austria

Vrei să îți mănânci micul dejun în 3 țări diferite? Dacă da, vino și te așează la masa triunghiulară care este și ”tri-graniță„. Da, Slovacia, Ungaria și Austria împart această frumoasă graniță.

6. Venezuela, Brazilia și Guyana

Venezuela, Brazilia și Guyana împart această frumoasă graniță formată din muntele Roraima.

5. Norvegia și Suedia

Norvegia și Suedia își împart granițele prin această tăietură prin pădurea de brazi. Este folosită ca pârtie pentru snowmobile. Ce este și mai interesant este că snowmobilul este ilegal în Norvegia iar în Suedia este permis.

4. Coreea de Sud și Coreea de Nord

Această graniță este una dintre cele mai bine păzite granițe din întreaga lume. Motivul este bineștiut…

CITEȘTE ȘI :  80 de milioane de bacterii - un singur sărut

3. Haiti și Republica Dominicană

Diferența vizibilă între politicile privind defrișările este clară între Haiti ( în stânga ) și Republica Dominicană ( în dreapta ).

2. Statele Unite și Mexic

Este cea mai traversată graniță din lume, cu peste 350 de milioane de traversări LEGALE pe an. Are o lungime de 2000 de km.

1. Fostele Germanii de Est și Vest

.

Fosta graniță trecea exact prin centrul Berlinului. Berlinul de Est folosea becuri galbene pe străzi iar Berlinul de Vest folosea lumini albe.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy