Prima pagină » Cele mai otrăvitoare plante

Cele mai otrăvitoare plante

by Inimă Albastră
253 views

Este cunoscut faptul, că în lume există animale de care ar trebui să ne ferim, fie ele micii păianjeni ori măreții tigri. Plantele însă, le tratăm cu indiferență, fără să ne așteptăm de la ele la vreun pericol. Cu toate astea unele din ele sunt nu mai puțin periculoase decât ferocele feline. Iata cele mai otrăvitoare plante…

Câteodată doar o simplă atingere de frunza acestor plante ne poate duce direct pe patul de spital. Din această cauza merită nu doar o dată să ne gândim, înainte să rupem o plantă necunoscută nouă. Să facem cunostință cu unii din cei mai periculoși reprezentanți ai florei.

1. Oleandrul

10 самых смертоносных растений мира
Această plantă dispune de niște flori minunate de un roz aprins, din care motiv deseori este întâlnită în designul peisagistic. Cu toate că oleandrul intră în categoria celor mai otrăvitoare plante din lume. Seva ei poate provoca diaree puternică ori grețuri, dereglări ale sistemului nervos central și chiar stop cardiac.

CITEȘTE ȘI :  Un fenomen învăluit în mister: levitaţia

2. Dieffenbachia

10 самых смертоносных растений мира
Des întâlnita plantă decorativă, este de fapt, tot foarte periculoasă. Doar simpla atingere a degetelor de această plantă poate provoca arsuri grave ale pielii, de aceea este recomandat să o punem acolo unde, de obicei nu ajung copiii ori animalele domestice.

3. Acokanthera

10 самых смертоносных растений мира
Fructele acestei plante au un miros pătrunzător și un gust foarte plăcut, totodată conține și toxine destul de toxice încât să provoace decesul unui adult în câteva minute. În trecut reprezentanții triburilor africane ungeau vârful săgeților cu sucul acestei plante ca să le facă și mai fatale.

4. Ageratina altissima

10 самых смертоносных растений мира
Această plantă mai este numită și rădăcina albă a șarpelui. Ea conține o substanță otrăvitoare sub numele de tremetol.

CITEȘTE ȘI :  Ricinul este cea mai otrăvitoare plantă de pe Pământ?

5. Menispermum canadian

ADVERTISMENT

10 самых смертоносных растений мира
Planta seamănă foarte tare cu vița de vie și chiar sunt din aceeași familie, diferența este că, în Menispermum se conține dauricin – un alcaloid toxic letal.

6. Ricinus communis

10 самых смертоносных растений мира
Din această plantă chiar dacă se obține uleiul de ricin, acest fapt chiar nu-l face imun pentru om dacă nu este prelucrat în modul corespunzător, acest ulei conținând o substanță toxică numită – ricină.

7. Datura

Datura se face cunoscută încă din timpurile antice pentru proprietățile ei halucinogene – el fiind unul din componentele de bază în ritualurile vrăjitorești inclusiv cele religioase.

10 самых смертоносных растений мира
Totuși unele specii sunt întratît de periculoase, că în mod absolut nu este recomandat să le utilizăm.

CITEȘTE ȘI :  Cerebelul

8. Atropa belladonna

10 самых смертоносных растений мира

Greu de trecut pe lîngă florile ei frumoase și pomușoarele ademenitoare. Numai că trebuie să ținem minte, că otrăvirea cu această plantă duce la reacții halucinogene puternice, pierderii simțului orientării în spațiu și paralizarea sistemului respirator.

9. Cicuta virosa

10 самых смертоносных растений мира
Cicuta arată destul de inocent, nici nu-ți imaginezi, că poate conține un toxin, care ucide în câteva ore.

10. Aconitum napellus

10 самых смертоносных растений мира
El conține un alcaloid numit aconitină, care provoacă stopul cardiac și al sistemului respirator. Această plantă era folosită în evul mediu ca otravă plasată în mâncarea dușmanului.

Sursa

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy