Prima pagină » Cele mai spectaculoase izvoare geotermale japoneze

Cele mai spectaculoase izvoare geotermale japoneze

by Inimă Albastră
143 views

Spectaculoasele izvoare geotermale japoneze sunt cunoscute de către localnici sub numele de ,,jigoku”. Activitatea geotermală de pe insula Kyushu este foarte bogată, îndeosebi datorită celui mai activ vulcan din Japonia, Muntele Aso.

Cele mai multe izvoare cu apă caldă, peste 2900 la număr, se găsesc în zona oraşului Beppu. Acestea aduc zilnic la suprafaţă peste 130.000 de tone de apă fierbinte, ai cărei aburi fac ca întreg oraşul să pară că este cuprins de fum.

Printre cele mai spectaculoase izvoare izvoare geotermale care se găsesc în apropierea oraşului Beppu se numără aşa-numitele ,,Jigoku” (,,Iaduri”). În interiorul aşezării japoneze există 8 izvoare de acest tip, în interiorul cărora apa poate atinge temperaturi de până la 100 de grade Celsius.

CITEȘTE ȘI :  Uluru inima din inima Australiei

Pe lângă faptul că sunt folosite în scop turistic, izvoarele geotermale fac parte din viaţa locuitorilor oraşului Beppu. Aburii sunt folosiţi pentru a încălzi apa care, ulterior, este folosită pentru a alimenta locuinţele şi fabricile din localitate. De asemenea, apa este folosită pentru agricultură, în scop terapeutic şi, bineînţeles, pentru băi curative.

Chinoike Jigoku 

Este cel mai spectaculos izvor geotermal din Beppu. Culoarea sa roşie se datorează prezenţei oxidului de fier şi oxidului de magneziu în apă.

Foto:amusingplanet.com/Elvin/Flickr

Umi Jigoku

Izvorul a primit denumirea ,,Marea iadului” datorită apei bogate în cobalt, ce îi dă acesteia culoarea albastră. Proprietarii magazinelor din apropierea izvorului folosesc apa acestuia (ce poate atinge temperaturi chiar şi de 100 de grade celsius) pentru a fierbe ouă.

CITEȘTE ȘI :  35 de proverbe japoneze care te vor lăsa mască prin adevărul lor!

ADVERTISMENT

Foto:amusingplanet.com/Gabriel Rodríguez/Flickr

Oniishibozu Jigoku

Izvorul a fost denumit ,,Iadul Călugărului cu Capul Bărbierit” datorită bulelor de nămol asemănate de localnici cu capetele rase ale călugărilor japonezi. În apropierea izvorului a fost construită o baie publică cu numeroase piscine.

Foto:amusingplanet.com/japan.apike.ca

Sursa: amusingplanet.com

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy