Prima pagină » Cine încearcă să se înalțe în iubire nu mai cade…

Cine încearcă să se înalțe în iubire nu mai cade…

by Inimă Albastră
77 views

Cine încearcă să se înalțe în iubire nu mai cade, căci înălțarea presupune un efort personal, iar iubirea născută din acest efort poate fi controlată. Căderea în iubire nu presupune nici un efort.

Când cazi în iubire, ceva se rupe. De aceea, cu cât această iubire dispare mai repede, cu atât mai bine. În caz contrar, riști să fii prins în o mie și una de capcane. Din cauza lor este atât de dificil să te desparți mai târziu de fostul partener de cuplu.

Când cazi în iubire, nu îți mai pui întrebări. Atunci când te îndrăgostești nu par să existe probleme, dar când încerci să te desparți, toate experimentele prin care ai trecut în timpul lunilor și anilor în care ați stat împreună – și care la vremea respectivă au reprezentat un mare dar din partea naturii – devin niște obstacole.

ADVERTISMENT

Voi vă faceți tot felul de promisiuni… Nu se pune problema că ați mințit sau că ați încerca în mod conștient să vă înșelați. În momentele de iubire aceste promisiuni par să vină direct din inima voastră, dar când aceste momente dispar… și este obligatoriu să dispară, căci povestea dumneavoastră de iubire a fost o cădere, și nimeni nu poate rămâne în această stare o veșnicie. Cineva trebuie să se ridice din nou. În momentul în care despărțirea se apropie, toate aceste promisiuni devin niște obstacole.

Înălțarea în iubire este un proces spiritual.

Căderea în iubire este un process biologic.

Biologia este oarbă. De aceea se spune că iubirea este oarbă. Iubirea de care vorbesc eu nu este însă oarbă și poate fi cu ușurință practicată de oricine. Nu trebuie decât un mic efort…

Iubirea trebuie să se nască din tăcere, din luciditate, din meditație. Ea nu înlănțuie niciodată. Cum ar putea crea iubirea niște cătușe pentru persoana iubită? Dimpotrivă, ea conferă libertate din ce în ce mai mare. Cu cât iubirea devine mai puternică, cu atât mai mare devine aceasta stare de libertate; cu cât mai mult accepți persoana partenerului așa cum este. Nu mai încerci să schimbi această persoană.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy