Prima pagină » Cineva ne zâmbește amândurora în același timp…

Cineva ne zâmbește amândurora în același timp…

by Inimă Albastră
102 views

Cineva ne zâmbește amândurora în același timp și cumva, în zâmbetul acela, gândurile noastre se ciocnesc cu blândețe și bucurie una de alta până ce devin unul singur.

Deci, vezi, suntem și un singur gând până la urmă, un gând care, odată unit, rămâne acolo, plutind deasupra, fără să știm măcar. Gândul tău către mine e același cu gândul meu către tine și invers.

Se poate tocmai din acest motiv să nu existe cuvinte care să poată exprima ceea ce trăim pe dinăuntru. Cuvintele o dată spuse materializează într-un fel gândul, devin sunete care formează un mesaj. Mesaj care transmite ceva către altcineva. Un mesaj gol, sticlos, umplut de cantitate, dar lipsit de calitatea gândului pe care încearcă să-l descrie.

CITEȘTE ȘI :  Cum recunosti daca-i dragoste adevarata sau doar pasiune trecatoare?

Curios, că iubirea ne transformă pe toți în mari poeți. Sau, cel puțin asta ar trebui să facă o iubire mai presus de plăcerea ascunsă în câteva minute de amor. Pentru că iubirea aceasta, ne scoate cumva din cotidian, din obiceiurile trupului, din plictiseala zilelor noastre numărate și ne înalță în adevăr, în simplitate și în lumină.

ADVERTISMENT

Ne îndreptățește să credem că suntem mai mult decât carne și oase, că suntem și altceva decât ceea ce putem vedea cu ochiul liber. Și știm prea bine de câte ori ne înșeală privirea, la fel cunoaștem faptul că dacă nu vedem ceva, nu înseamnă că acel lucru nu există.

CITEȘTE ȘI :  Hmm...Ochii îi rămaseră prinși în firul transparent al apei...

De aceea, bine spunea Octavian Paler că ” cine iubește și este iubit, nu va mai fi niciodată același om ca și înainte.” Și cred asta pentru că, uite, drept dovadă doar fiindcă mi-e dor de tine de simt că în fiecare secundă ceva din mine se sparge în miliarde de cioburi pentru ca, în aceeași secundă acel ceva să se refacă intact la loc ( sună imposibil, dar nu e vina mea că iubirea are de-a face cu lucruri imposibile ) câte idei frumoase mi-au trecut prin minte și am ajuns să le scriu aici!

Și-ți mulțumesc, din nou, în gând și în scris și cum voi mai găsi posibil, că exiști. Iar fiindcă am aflat de existența ta, Îi mulțumesc lui Dumnezeu, indiferent ce s-ar întâmpla, cu noi sau fără noi, mai departe.

ADVERTISMENT

CITEȘTE ȘI :  Relatiile la distanta functioneaza?

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy