Cum funcționează fibra optică

  Bill Hamack ne uimește din nou cu un film din care învățăm cum funcționează fibra optică.

  ADVERTISMENT

  Mai degrabă, cum de se reușește transmiterea luminii prin fibra optică.

  Este interesant cum, atunci când luminezi o parte a unui cablu cu fibră optică, lumina ajunge la celălalt capăt chiar dacă acel cablu este înfășurat de multe ori. Așa cum vei vedea în filmul de mai jos, lumina reușește să parcurgă lungimea unei fibre optice pentru că se reflectă de pe pereții fibrei în interiorul ei.

  Curioasă și lumea asta a tehnologiei! Uite cum folosim noi zilnic lucruri uimitoare și nu ne dăm seama de importanța lor. Ce știu mulți este că, dacă nu mai au internet, e bai. Sunt și eu în categoria asta. Mai ales că o parte bună din site-urile pe care le citesc zilnic sunt în SUA sau în alte țări îndepărtate.

  CITEȘTE ȘI :  Aye-aye, un animal misterios

  ADVERTISMENT

  Știai că informația se plimbă prin cablurile de internet cu viteza de 200 000 km/s ? Multă informație circulă prin cablul cu fibră optică ce unește Europa de America de Nord (TAT-8).

  Fibra optică nu e altceva decât sticlă. Mai precis, fire foarte subțiri de sticlă. Câteva asemenea fire de sticlă unite într-un cablu de nici 21 de mm diametru pot transmite liniștit 40 000 de apeluri telefonice. Simpatic, nu?

  Făcând referire la diferitele subiecte de tehnologie de pe blog: numai eu mi-aș lua nevastă cu patru brațe și care are circuite integrate? :))

  Te invit să admiri una dintre frumusețile tehnologiei moderne și să vezi cum funcționează. Enjoy!

  CITEȘTE ȘI :  De ce nordicii sunt mai înalţi şi mai slabi

  ADVERTISMENT