Prima pagină » Curiozitati despre persoanele cu ochii albastrii

Curiozitati despre persoanele cu ochii albastrii

by Inimă Albastră
0 comment

Persoanele cu ochii albaștri au acel je ne sais quoi, fiindcă îți atrag atenția de cum îi vezi și, nu de puține ori, mulți își doresc privirea lor pătrunzătoare care câteodată te intimidează și îți ajunge până în adâncul sufletului. 

Toți avem cel puțin un prieten care a fost mai norocos din punct de vedere genetic și cu care am vrea să mai facem din când în când schimb de ochi. Iar dacă te numeri printre cei cu un iris  frumos colorat, mai mult ca sigur ești obișnuit cu replici de genul „O să-ți fur ochii!” sau „Ce n-aș da să fiu în locul tău!”

Și da, blue-eyed people, aveți de ce să vă mândriți, fiindcă sunteți o raritate, iar totul a început acum câteva mii de ani. Dar mai bine aflați mai multe despre voi mai jos: 

1. Un cercetător din Danemarca a ajuns la concluzia că toate persoanele cu ochi albaștri share-uiesc un strămoș comun, care a suferit o mutație genetică acum 7000-10000 de ani.

2. Oamenii cu ochii albaștri sunt mai rezistenți la băutură. De asemenea, sunt mai predispuși să facă abuz de alcool.

3. Fiind mai deschiși la culoare, ochii albaștri au mai puțină melanină și sunt mai sensibili la lumină. Din acest motiv, dacă ai ochii albaștri, asigură-te că porți ochelari cu protecție împotriva razelor ultraviolete când afară soarele bate cu putere.

ADVERTISMENT

4. O mulțime de cântece au fost scrise despre ochii albaștri: „Blue eyes”- Elton John, „Behind blue eyes” – Limp Bizkit, „Blue eyes”- BZN, Eric Clapton – „Blue eyes blue”, „Bad Luck Blue Eyes Goodbye” – The Black Crows, „Pale Blue Eyes” – R.E.M sau „Blue Eyes Cryin in the Rain” – Willie Nelson.

5. Indivizii cu ochii albaștri sunt cel mai des întâlniți mai la nordul planetei din cauză că acest tip de ochi se adaptează mai greu la lumină.

6. Cea mai utilizată replică de agățat atunci când un tip încearcă să intre în vorbă cu o fată cu ochi albaștri este comparația culorii irisului ei cu marea.

7. Orice persoană care are ochi albaștri și nu aparține rasei albe are un strămoș atât din partea mamei cât și din cea a tatălui care a făcut parte din această rasă.

8. Aproximativ 8% din populația globului are ochii albaștri.

9. Culoarea albastră a ochilor este deseori asociată cu idea de tinerețe.

10. Chiar dacă se spune că toți bebelușii se nasc cu ochii albaștri, asta nu e în totalitate adevărat. Aceștia se pot schimba chiar înainte să se nască. Cu cât ochii sunt mai închiși, cu atât au mai multă melanină. Depinde de momentul în care melanina își face apariția.

11. Persoanele cu ochii albaștri sunt mai predispuși să dezvolte vitiligo, o boală care depigmentează pielea.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy