Prima pagină » Curiozități despre struți

Curiozități despre struți

by Inimă Albastră
189 views
Struțul – Cea mai mare pasăre de pe pământ! Nu poate zbura, dar are picioare puternice, care se pot transforma în arme letale pentru om sau pentru diferiți prădători, cum ar fi leii…
În plus, știați că:
– struții au trei stomacuri?
– spre deosebire de alte păsări, elimină urina separat de materiile fecale?
– este cel mai rapid alergător dintre păsări. Struțul poate prinde 70 km/h, iar tigrul 115 km/h, dar acesta din urmă
– obosește repede, în timp ce struțul poate alerga așa aproximativ 30 de minute. Este cel mai rapid animal terestru.
– este singura pasăre cu doar două degete la un picior (majoritatea au patru)?
– struţul nu este originar din Africa. Paleontologii au probe prin care pot demonstra că este originar din stepele asiatice, în epoca Eocenă (40-50 milioane ani), struţul a migrat din Asia prin Europa şi a ajuns în Africa. Astăzi este întâlnit în sălbăticie doar în Africa.
– cu un ou se pot servi până la 15 persoane? Ouăle de struţ cântăresc între 1,2 – 1,8 kg; unui ou, fiind egal în greutate cu aproximativ 30 de ouă de găină, îi ia aproape 90 de minute să fiarbă.
– struţul nu îşi bagă capul în nisip? Acest mit a pornit de la faptul că struţul stă mai tot timpul cu capul pe jos, ciugulind,  sau pentru a se ascude, dând impresia, de la o distanță mai mare, că îți ascunde capul.
– penele de struţ şi-au găsit întrebuinţare, pe lângă industria modei, în aplicaţii high-tech, inclusiv în industria constructoare de maşini, unde se folosesc rolare din pene de struţ pentru îndepărtarea prafului static, înaintea vopsirii automobilelor?
– masculii poligami au, în mod normal, 3-5 femele? Ambele sexe clocesc ouăle.
– struții sunt printre puținele păsări care au organ genital extern, iar acesta poate măsura până la 20 de cm.
– struțul este animalul care trăiește pe pământ cu cel mai mare ochi, măsurând aproximativ 5 cm lățime, putând vedea prădătorii de departe.
– struţul poate rage că un leu sau ca un bou? Sunetele pe care acesta le scoate sunt asemuite răgetelor de leu. S-a adaptat în felul acesta pentru a îndepărta eventualii atacatori.
Foto: Spaceelephant
Foto: Hepta.ro

ADVERTISMENT

CITEȘTE ȘI :  Top 5 cele mai ciudate fructe din lume

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy