Dacă am fi o secundă mai atenți sau mai lucizi cu noi înșine…

  Dacă am fi o secundă mai atenți sau mai lucizi cu noi înșine, cu prezentul realității noastre cotidiene, am observa mai mult decât ne-am imagina vreodată.

  ADVERTISMENT

  Fiece clipă traită conștient a vieții tale nu e decât o garanție a viitorului ce ți se așterne în cale, drept răspuns curajului tău din trecut, drept explicație a gesturilor și gândurilor tale pasagere de cândva, dar care se concretizează acum într-o lume palpabil de lumeasca.

  Poate e prea grea povară de a trăi împăcat cu ce ai fost….dar dacă privești în urmă și reușești să te detașezi emoțional, fără a mai trăi frica prezentului de atunci îți dai seama că de fapt mereu ai deținut controlul. Că mereu ai avut un feed-back de la viitorul pe care ți-l pictai în culori pastelate. Abia acum, în prezent vezi că tu de fapt ești capabil să ignori liniaritatea timpului și să-ți construiești propria mașinărie a timpului.

  CITEȘTE ȘI :  9 citate de dragoste celebre.

  ADVERTISMENT

  Filozofezi mult….încerci cu mintea să înțelegi ce-ți cântă inima, te izbești de mii de tipare îndoctrinate în ADN-ul tău uman, zărești chestii pe care nu știi unde să le categorisești și alergi în bezna rătăcirii legat la ochi și îndrumat de o licărire aparte , ce te face să te simți cald, bun, frumos.

  Mă întrebam cândva ce-s deja-vu-urile ….le avem cu toții.

  Unii nu le bagî în seamă, alții cred că sunt nebuni.

  Unii sunt așa de coerenți încât încearcă să explice fiece deja-vu pe care-l simt. Dar mereu îl explică cu mintea. Îl leagă de realități exterioare în loc să privească stări de suflet.

  CITEȘTE ȘI :  Ochii tăi îmi arată ceva ce nu am mai văzut, ceva misterios...

  Până și pozele, amintirile ..nu sunt altceva decât fundaluri de stări sufletești.

  Îți amintesc cât de fericit erai, cât de frumos, cât de sigur pe tine sau din contră câtă luptă duceai de unul singur pe un câmp de luptă ostil și străin….sau poate erai ajutat.

  Poate ai văzut mânuța aia care ți-era întinsă stângaci ,dar cu o iubire de nemărginit. Și culmea..de la o persoană care nici nu exista atunci pentru tine.

  ADVERTISMENT