Prima pagină » De ce cămăşile bărbăteşti au nasturi pe dreapta şi cele femeieşti invers

De ce cămăşile bărbăteşti au nasturi pe dreapta şi cele femeieşti invers

by Inimă Albastră
196 views

Aţi observat vreodată că, la bărbaţi, cămăşile au nasturii pe partea dreaptă, în timp ce la femei aceştia sunt pe partea stângă? Explicaţia este, de fapt, una foarte simplă.

1. In primul rand, acest fapt este legat de Napoleon Bonaparte. Se poate observa in mai toate portretele sale cum isi indeasa mana in tunica, insa acest lucru nu ar fi fost posibil decat daca nasturii erau asezati pe dreapta.

Toate femeile il ridiculizau si de atunci a poruncit ca femeile sa aiba hainele cu nasturii pe partea opusa.

2. Femeile erau imbracate de servitori, iar barbatii faceau acest lucru singuri. Pentru ca servitorii erau dreptaci, era mai usor pentru ei sa aiba nasturii pe stanga.

CITEȘTE ȘI :  10 semne ca iubitul tau nu este pregatit de casatorie

3. Barbatii tineau cu mana dreapta sabia, iar femeile isi tineau copii in brate cu stanga pentru ca cu mana dreapta isi deschideau camasile ca bebelusii sa poata fi hraniti la san.

ADVERTISMENT

4. Femeile au vrut sa demostreze prin aceasta diferenta ca sunt egale cu barbatii si de aici si modul diferit de a se incheia la camasa.

Producatorii de haine au vrut sa pastreze aceste diferente de-a lungul timpului.

5. În acea perioadă, doar femeile înstărite îşi puteau permite să poarte cămăşi. De obicei, aceste femei aveau servitoare care le ajutau să se îmbrace. Pentru ca ele să încheie mai uşor nasturii, aceştia erau plasaţi pe partea stângă (plecând de la premisa că majoritatea servitoarelor, ca şi majoritatea oamenilor, erau dreptace).

CITEȘTE ȘI :  Cele mai aventuriere femei ale zodiacului

6. Pe de altă parte, bărbaţii îşi încheiau singuri nasturii de la cămaşă, motiv pentru care aceştia erau plasaţi pe partea dreaptă.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy