De ce femeilor le plac barbatii mai in varsta?

Daca o femeie tanara se indragosteste de un barbat mai in varsta, unii ar putea sa isi imagineze ca el e ca un tata pentru ea.

ADVERTISMENT

Sau ca la mijloc sunt alte interese in afara de dragoste, cum ar fi banii.

Un studiu realizat in 2010 de niste psihologi scotieni a demonstrat ca femeile tinere, independente financiar, sunt mai atrase de barbatii mai in varsta decat de cei tineri. Barbatii insa trebuie sa fie atragatori, potrivit studiului.

Daca te intrebi de ce ne plac barbatii mai in varsta, e bine sa stii ca nu numai aspectul fizic e important. Esti atrasa de un astfel de barbat pentru ca e mai stabil emotional, il vezi ca pe un potential tata pentru copiii tai si a avut mai mult timp sa puna bani deoparte.

CITEȘTE ȘI :  Lucruri pe care trebuie să le ştii despre bărbaţi

De ce ne plac barbatii mai in varsta

Terapeutul in probleme de familie Paul Hokemeyer spune de ce ne plac barbatii mai in varsta:

“Fameile tinere vor sa iasa cu barbati mai in varsta din mai multe motive. Adevarul e ca barbatii mai in varsta sunt mai maturi, mai atenti si mai demni. Isi apreciaza partenerele mai tinere si le trateaza cu respect”. Si acest lucru este atragator pentru o femeie tanara care a intalnit, de-a lungul timpului, multi tipi tineri si narcisisti.

ADVERTISMENT

Nu e greu sa iti dai seama de ce ne plac barbatii mai in varsta. Un alt motiv este ca au mai multa incredere in ei. Au ajuns la varsta la care apreciaza dragostea si familia si sunt mult mai concentrati pe lucrurile cu adevarat importante. Maturitatea lor nu vine din succesul financiar, ci din simplul fapt ca au mai multa experienta de viata.

CITEȘTE ȘI :  Ce caută bărbații când își aleg o parteneră?

Exista si un motiv biologic

Femeile sunt foarte intuitive. Stiu sa se evalueze, stiu cat sunt de valoroase si stiu ce nevoi au. Si, de obicei, obtin ceea ce vor. “O femeie tanara, dar care este matura pentru varsta ei, poate sa isi doreasca copii. Asa ca, din punct de vedere biologic, e natural sa caute un barbat care are resursele necesare pentru ea si pentru copii”, e de parere psihologul Cooper Lawrence.

Relatia pe care o tanara femeie a avut-o cu tatal ei in copilarie ii poate influenta alegerile de mai tarziu, cand vine vorba de barbati. Cum?

Uneori, e posibil ca femeile sa isi caute parteneri care sa le ofere dragostea pe care nu au primit-o de la parinti. In alte cazuri, o femeie poate cauta in partener calitatile extraordinare pe care le-a gasit la tatal ei.De ce ne plac barbatii mai in varsta? Pot sa iti dau pe scurt cateva motive: stiu cum sa se poarte cu o femeie, sunt mai stabili emotional si financiar, iti inspira incredere prin faptul ca au incredere in ei, au avut timp sa faca greseli si sa invete din ele, stiu ce vor si nu (mai) dramatizeaza orice fleac.

CITEȘTE ȘI :  Care este diferența ideală de vârstă într-o relație

Indiferent de motivul pentru care iti plac barbatii mai in varsta, important e sa fii fericita!

ADVERTISMENT