De ce se tem bărbaţii de căsătorie?

Nehotărârea sau de ce se tem bărbaţii  de căsătorie  reprezintă o problemă generală a femeilor în zilele noastre. Fie că e vorba de decizii mici şi puţin semnificative, ori de unele importante, bărbaţii ezită.

ADVERTISMENT

Acest tip de comportament reuşeşte în timp să clatine chiar şi cele mai durabile relaţii.

Sunt bărbaţii din ziua de azi mai nehotărâţi şi mai speriaţi sa îşi asume responsabilităţi? Se pare că da, din moment ce numărul căsătoriilor este în scădere şi cei hotărâţi să facă pasul nu mai sunt atât de uşor de convins.

Drama femeii apare în momentul în care constată că după o perioadă lungă de timp, bărbatul de lângă ea nu este hotărât să facă pasul cel mare. De aici apar frustrări şi întrebări la care femeia încearcă să îşi răspundă. Cel mai frecvent apare sentimentul de vinovăţie şi tot femeia este cea care se gândeşte că nu este suficient de buna pentru partenerul ei.

Nimic mai fals. Înainte de a începe să te autocondamni cel mai bine ar fi să afli care sunt adevaratele motive care îl fac pe cel de lângă tine sa evite oficializarea pe viaţă a relaţiei voastre. Aşa că înarmează-te cu răbdare şi tact şi incearcă să pătrunzi în mintea lui, pentru că motivele sunt multe dar nu greu de intuit.

CITEȘTE ȘI :  5 semne care îți dau de înțeles că nu e un tip serios

Un motiv ar fi acela că relaţia funcţionează şi fără să fiţi căsătoriti şi beneficiile sunt aceleaşi ca şi în cazul cuplurilor care au facut acest pas. În cazul în care eşti fericită aşa, atunci relaţia poate să mai aştepte până să fie oficializată. În cazul în care acest lucru te nemulţumeşte, cea mai bună soluţie ar fi aceea de a locui separat – pentru că din moment ce bărbatul se simte confortabil cu tine, atunci nu se va grăbi să schimbe nimic în statutul său.

ADVERTISMENT

O alta cauză care îl face pe bărbat să fie indecis este imaturitatea şi faptul că emoţional nu este pregătit să îşi asume responsabilităţi noi. Pentru majoritatea bărbaţilor căsătoria este echivalentă cu pierderea libertăţii şi cu faptul că din acel moment vor apărea  schimbări şi o mulţime de responsabilităţi noi. Petrecerile, ieşirile la bere cu prietenii şi nopţile pierdute în cluburi vor avea prioritate în faţa unei vieţi tihnite de familie.

CITEȘTE ȘI :  5 semne ca esti intr-o relatie unilaterala

Modelul comportamental moştenit de la părinţii săi – un motiv suficient de grav pentru a-l face să îşi pună întrebări dacă decizia pe care ar lua-o este bună sau nu. Dacă familia în care a crescut a întâmpinat permanent probleme, daca existau mereu certuri între părinţi sau comunicarea lipsea, atunci nu te aştepta ca bărbatul tău să îşi dorească să aibă prea curând propria lui familie. Factorul psihologic joacă un rol determinant în acestă situaţie.

Indiferent care ar fi cauzele care îl determină  să ezite şi să fie nehotarât chiar şi după o relaţie de lungă durată, cea mai eficientă soluţie care îţi rămâne este să comunici cât mai mult cu el. Tactul de care trebuie să dai dovadă este hotărâtor, pentru că orice gest sau discuţie pe care o provoci poate să îl sperie şi poate interpreta greşit demersul tău.

CITEȘTE ȘI :  Te iubeste cu adevarat?

Evită să faci presiuni asupra lui, dar nu scăpa totuşi din vedere să îi aminteşti din când în când că îţi doreşti să vă întemeiaţi o familie. Cu sigurantă mulţi prieteni pe care îi aveţi au deja căsnicii fericite, aşa că nu ar fi rău să îi dai ca exemplu.

Nu există reţete clare astfel încât să-l transformi peste noapte într-un om hotărât cu planuri de viitor care abia aşteaptă să fie puse in aplicare. Răspunsul îl veţi găsi împreună mai devreme sau mai târziu, când ori el va întelege câte satisfacţii îi poate aduce viaţa de familist, ori tu îţi vei răspunde corect la întrebarea dacă el este cu adevărat alesul.

ADVERTISMENT