Prima pagină » Depinde de tine să-ți faci viața frumoasă !

Depinde de tine să-ți faci viața frumoasă !

by Inimă Albastră
398 views

Depinde de tine să-ți faci viața frumoasă ! Zilele sunt atât de pline la serviciu, încât ai rămas în urmă de tot cu timpul liber. De distracție nici nu mai poate fi vorba. Înainte să te gândești că aproape nu le mai faci față…

… ia amintește-ți de lucrurile acelea mărunte și atât de plăcute din viața ta: o vorbă dulce de la iubitul tău, o baie cu multă spumă, o plimbare liniștitoare seara cu el, muzică lentă, un film bun sau cartea preferată. Ce zici?

Pe toate ți le poți oferi, dacă îți dorești cu adevărat. Noi am adunat câteva sfaturi de la specialiști, care te vor ajuta să înveți să-ți folosești calitățile pentru a căpăta încredere în tine și pentru a-ți face viața mai frumoasă.

– În fiecare dimineață, privește în oglindă și spune-ți  “Sunt mulțumită de mine” și fă efortul să crezi ceea ce spui. Ignoră cearcănele sau cele trei kilograme în plus. Cine te iubește, te acceptă și cu ele și fără. Chiar dacă îți pare ușor de zis dar greu de făcut, perseverează în fiecare zi și chiar o să reușești.

– În fiecare zi, promite-ți să te abții de la orice remarcă negativă cu privire la alte persoane sau situații. Toată lumea știe deja că vremea de afară e urâtă sau că blonda de la celălalt department nu avea dreptate când a venit să țipe la tine. Așa că nu mai e nevoie să sporești și tu nemulțumirile cu negativismul tău. Vei vedea că ești mult mai bine-dispusă în zilele când vei respecta această promisiune și ce bine le faci celor din jur, cu o atitudine optimistă.

CITEȘTE ȘI :  7 motive să te căsătorești cu un nativ pești

 Începe-ți ziua cu zece, cincisprezece minute de relaxare, înainte de a te da jos din pat. Rememorează sarcinile pe care le ai de îndeplinit în ziua respectivă. Alocă alte cinci minute pentru a scrie cele mai frumoase gânduri într-un jurnal sau pe o agendă, pe care știi că nu ți-o citește nimeni.

Fredonează melodiile care îți plac sau cântecele din copilărie. Ce dacă ți se pare că nu ai voce! O poți face când ești sub duș sau când nu sunt alții prin preajmă. Pune-ți tot entuziasmul și energia vocală în cântecul respectiv și te vei simți imediat mai veselă și ușurată de griji.

   – Pastrează pe birou o poză cu tine, de când erai bebeluș. Cu siguranță te va ajuta să fii mereu cu zâmbetul pe buze și, mai ales, când începi să te învinovățești că nu te ridici la înălțimea așteptărilor tale și că nu ești îndeajuns de fericită. Și gândește-te că așa cum ai reușit până acum să te descurci și să obții ce vrei, tot așa se va întâmpla și mai departe.

– O dată sau de două ori pe zi fă o pauză de zece minute, în care să nu faci absolut nimic. Închide ochii, stai liniștită și concentrează-te asupra ritmului respirației tale. Sau pur și simplu, uită-te afară pe fereastră și admiră peisajul, înlăturându-ți toate problemele din minte.

ADVERTISMENT

Sunt o norocoasă. Asta trebuie să îți spui de fiecare dată când ești pe cale să te lași puternic afectată de o anumită situație. Pentru că ești frumoasă, sănătoasă, ai o familie așa acum ți-ai dorit, iubești și ești iubită, ai un job cum ai visat mereu… În plus, alții au probleme mult mai mari decât ale tale. Astfel îți vei recăpăta zâmbetul și-ți vei reaminti că pentru orice problemă există și o soluție!

CITEȘTE ȘI :  De ce ne place să ne scărpinăm?

– Înainte de a adormi, rezervă-ți cinci minute pentru a rememora toate lucrurile bune care ți s-au întâmplat în ziua respectivă, chiar și cele mai mărunte. De exemplu, faptul ca portocala pe care ai mâncat-o la prânz a fost cea mai gustoasă și cea mai bună portocală din lume, că pata de pe rochia cea nouă a ieșit la spălat, că un strain super sexy ți-a zâmbit azi pe stradă…Astfel, până în clipa în care te va cuprinde somnul, vei fi fericită și recunoscătoare pentru toate lucrurile bune din viața ta.

Fă shopping! Nu trebuie să-ți cumperi ceva costisitor: doar faptul că te vei uita la diversele produse din magazine și vei fi la curent cu ce e nou, te va face să te simți mai bine. Poți merge și într-o piață să-ți cumperi fructe. Toate acele culori vesele – verde, roșu, portocaliu, galben – te vor înveseli imediat, spun specialiștii.

– Fă o faptă bună în fiecare zi. Fie că e vorba de a ceda locul unei persoane mai în vârstă în metrou sau de a-ți ajuta un coleg de serviciu să rezolve o problemă. Atunci când te gândești și la altcineva în afară de tine, scapi de sentimental de autocompătimire căruia te poți lăsa pradă uneori.

CITEȘTE ȘI :  Vrei copii? 4 intrebari pe care TREBUIE sa ti le pui inainte!

Transformă dormitorul pe care îl împarți cu soțul sau iubitul tău într-un loc special. Ai grijă să fie în permanentă ordine iar patul să fie îmbrăcat mereu cu cearșafuri moi, în culorile tale preferate. Înainte de culcare, aprinde lumânărele sau bețișoare parfumate și ascultați o muzică relaxantă. Simplul fapt că te afli în acea cameră cu el, fie că faceți dragoste sau stați unul in brațele celuilalt, te va face să te simți în siguranță și protejată alături de el.

Ia-ți un animal de companie. Vei descoperi că e foarte relaxant să ieșiți împreună afară la plimbare. Faceți mișcare, te menții în formă și ai o activitate mai utilă și mai interesantă decât privitul la televizor. Poate astfel vei descoperi și ce magazine noi, bune de shopping, s-au mai deschis prin zonă.

– Ocupă-te de florile de apartament. Poți petrece în fiecare seară câteva minute alături de ele, în timp ce le auzi și le vorbești. Asta le va ajuta pe ele să se dezvolte armonios și pe tine să te relaxezi și să te simți mai bine.

– Lipește-ți postit-uri – pe calculator, pe frigider sau în colțul oglinzii – cu citate care să te ajute să îți amintești că orice problemă are și o soluție potrivită și că lucrurile nu sunt niciodată atât de rele precum par. Unul din citatele mele favorite este: “Durerea este inevitabilă, suferința e opțională”.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy