Descoperiri științifice ciudate

  Știi din ce este alcătuită cea mai mare parte a Universului? Sau că lumile paralele… chiar există? Dacă nu, probabil nu ai auzit nici despre alte descoperiri științifice ciudate! Iată-le pe patru dintre ele!

  ADVERTISMENT

  1. Universul este alcătuit din energie neagră

  Bucățica infimă de Univers, identificată până în prezent, cu miliardele sale de stele și galaxii, nu reprezintă decât 4% din tot ceea ce se află în spațiu, susțin cercetătorii. În rest, se precizează într-o serie de rapoarte dezvăluite recent, întregul spațiu ar fi alcătuit din materie neagră (23%) și energie neagra (73%) – cu alte cuvinte, nimeni nu știe cu exactitate din ce anume este format vastul Univers.

  CITEȘTE ȘI :  Malach HaMavet sau Îngerul Morții


  2. Lumile paralele există

  S-ar părea că lumile paralele chiar există – cel puțin așa sugerează un experiment recent. O echipă de oameni de știință au pus o „paletă”, a cărei grosime nu o depășea pe cea a unui fir de păr uman, într-un gol creat în interiorul unui borcan. Apoi, când au „ciupit” paleta respectivă, aceasta a vibrat și a rămas nemișcată în același timp, sugerând că un obiect poate exista în două stări distincte – adică doua lumi – simultan!


  3. Saliva de monstru Gila te scapă de pofta de ciocolată

  ADVERTISMENT

  Cercetătorii din cadrul Academiei Sahlgrenska a Universității din Gothenburg au descoperit că exendina-4, o substanță regăsită în saliva unei reptile veninoase, monstrul Gila, reduce pofta de dulciuri, ciocolată – de mâncare, în general.

  CITEȘTE ȘI :  10 mituri false despre animale.

  Saliva acestei șopârle pare să stimuleze regiunile creierului responsabile cu „motivația” și „recompensa”, reușind să regleze senzația de foame și să înlăture nevoia compulsivă de a mânca.


  4. Curcanii se simt atrași de capul femelelor

  Și doar de el. Chiar dacă este detașat de corp, a dezvăluit un experiment realizat în 1963. Cercetătorii Martin Shein și Edgar Hale de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că masculul curcan nu avea nici o problemă să curteze o femelă curcan… chiar dacă aceasta era doar o păpușă.

  Intrigați, cercetătorii au dus experimentul mai departe, constatând, într-un final, că masculul se simte atras în exclusivitate de capul femelei, chiar și atunci când acesta nu este atașat unui corp!

  CITEȘTE ȘI :  Brânza se aseamănă cu drogurile

  ADVERTISMENT