Descoperiri științifice ciudate

  Știi din ce este alcătuită cea mai mare parte a Universului? Sau că lumile paralele… chiar există? Dacă nu, probabil nu ai auzit nici despre alte descoperiri științifice ciudate! Iată-le pe patru dintre ele!

  ADVERTISMENT

  1. Universul este alcătuit din energie neagră

  Bucățica infimă de Univers, identificată până în prezent, cu miliardele sale de stele și galaxii, nu reprezintă decât 4% din tot ceea ce se află în spațiu, susțin cercetătorii. În rest, se precizează într-o serie de rapoarte dezvăluite recent, întregul spațiu ar fi alcătuit din materie neagră (23%) și energie neagra (73%) – cu alte cuvinte, nimeni nu știe cu exactitate din ce anume este format vastul Univers.

  CITEȘTE ȘI :  Un fenomen învăluit în mister: levitaţia


  2. Lumile paralele există

  S-ar părea că lumile paralele chiar există – cel puțin așa sugerează un experiment recent. O echipă de oameni de știință au pus o „paletă”, a cărei grosime nu o depășea pe cea a unui fir de păr uman, într-un gol creat în interiorul unui borcan. Apoi, când au „ciupit” paleta respectivă, aceasta a vibrat și a rămas nemișcată în același timp, sugerând că un obiect poate exista în două stări distincte – adică doua lumi – simultan!


  3. Saliva de monstru Gila te scapă de pofta de ciocolată

  ADVERTISMENT

  Cercetătorii din cadrul Academiei Sahlgrenska a Universității din Gothenburg au descoperit că exendina-4, o substanță regăsită în saliva unei reptile veninoase, monstrul Gila, reduce pofta de dulciuri, ciocolată – de mâncare, în general.

  CITEȘTE ȘI :  Ada Kaleh, un paradis plin de taine și legende

  Saliva acestei șopârle pare să stimuleze regiunile creierului responsabile cu „motivația” și „recompensa”, reușind să regleze senzația de foame și să înlăture nevoia compulsivă de a mânca.


  4. Curcanii se simt atrași de capul femelelor

  Și doar de el. Chiar dacă este detașat de corp, a dezvăluit un experiment realizat în 1963. Cercetătorii Martin Shein și Edgar Hale de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că masculul curcan nu avea nici o problemă să curteze o femelă curcan… chiar dacă aceasta era doar o păpușă.

  Intrigați, cercetătorii au dus experimentul mai departe, constatând, într-un final, că masculul se simte atras în exclusivitate de capul femelei, chiar și atunci când acesta nu este atașat unui corp!

  CITEȘTE ȘI :  Diavolul tazmanian (Sarcophilus harrisii)

  ADVERTISMENT