Prima pagină » După un anumit timp, omul învață să perceapă diferența subtilă…

După un anumit timp, omul învață să perceapă diferența subtilă…

by Inimă Albastră
267 views

După un anumit timp, omul învață să perceapă diferența subtilă între a susține o mână și a înlănțui un suflet, și învață că amorul nu înseamnă a te culca cu cineva și că a avea pe cineva alături nu e sinonim cu starea de siguranță, și așa, omul începe să învețe…

…că săruturile nu sunt contracte și cadourile nu sunt promisiuni, și așa omul începe să-și accepte căderile cu capul sus și ochii larg deschiși, și învață să-și construiască toate drumurile bazate în astăzi și acum, pentru că terenul lui „mâine” este prea nesigur pentru a face planuri … și viitorul are mai mereu o mulțime de variante care se opresc însă la jumatatea drumului.

CITEȘTE ȘI :  Până să te întâlnesc am crezut că știu ce înseamnă să iubești...

Și după un timp, omul învață că dacă e prea mult, până și căldura cea dătătoare de viață a soarelui, arde și calcinează.
Așa ca începe să-și planteze propria gradină și-și împodobește propriul suflet, în loc să mai aștepte ca altcineva să-i aducă flori, și învață că întradevăr poate suporta, că întradevăr are forță, că întradevăr e valoros…

Pentru a trăi fericirea ai nevoie de cineva care s-o trăiască cu tine. Închide ochii și pătrunde în liniștea sufletului tău…Tu, care poate nu m-ai întâlnit, nu mă cunoști,.. nu căuta zadarnic în profilul meu: nu sunt nici mai frumos, nici mai urât, nu-s nici mai bun și nici mai rău ca alții.

CITEȘTE ȘI :  Poate ceea ce ți-am oferit nu a fost îndeajuns, dar…e tot ce am...

ADVERTISMENT

Amândoi devin dornici (sau poate nu) să descopere cu adevărat persoana cealaltă și să se releve pe sine.

Autorelevarea înseamnă a împărtași gândurile noastre unei alte persoane. În timp ce ne deschidem spre celălalt, facem și un proces de autodescoperire. Autorelevarea este totodată și o modalitate prin care ajungem să avem încredere în cineva. Încrederea se construiește de-a lungul timpului; aveți încredere în cineva dupa ce îl testați și decoperiți că vă puteți baza pe el. Autodezvăluirea se află sub controlul dumneavoastră, puteți spune cât de mult sau puțin doriți.

Toți avem gânduri pe care nu le împartășim altora, secretele noastre, lucruri pe care le-am făcut și de care ne simțim rușinați, sentimente pe care nu ne place să le avem, lucruri care nu se potrivesc cu identitatea noastră, așa cum o percepem. Pe unele dintre acestea i le poți spune partenerului tău de-a lungul timpului. Pe unele nu le vei spune.

CITEȘTE ȘI :  M-am trezit într-o dimineață, gândindu-mă la viața mea...

Urmează-ți drumul tău, nestingherit, nu șovăi, nu te uita în urmă – iar dacă vrei să-mi spui ceva – vorbește-mi, oriunde-aș fi, te aud.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy