Prima pagină » După un anumit timp, omul învață să perceapă diferența…

După un anumit timp, omul învață să perceapă diferența…

by Inimă Albastră
203 views

După un anumit timp, omul învață să perceapă diferența subtilă între a susține o mână și a înlănțui un suflet, și învață că amorul nu înseamnă a te culca cu cineva și că a avea pe cineva alături nu e sinonim cu starea de siguranță, și așa, omul începe să învețe… că săruturile nu sunt contracte și cadourile nu sunt promisiuni, și așa omul începe să-și accepte căderile cu capul sus și ochii larg deschiși, și învață să-și construiască toate drumurile bazate în astăzi și acum, pentru că terenul lui „mâine” este prea nesigur pentru a face planuri … și viitorul are mai mereu o mulțime de variante care se opresc însă la jumătatea drumului.

CITEȘTE ȘI :  Să te îndrăgostești este atât de ușor...

Și după un timp, omul învață că dacă e prea mult, până și căldura cea dătătoare de viață a soarelui, arde și calcinează.
Așa că începe să-și planteze propria grădină și-și împodobește propriul suflet, în loc să mai aștepte ca altcineva să-i aducă flori, și învață că întradevăr poate suporta, că întradevăr are forță, că întradevăr e valoros…

ADVERTISMENT

Atunci când ai încrederea aia în tine, când ai puterea să vezi frumusețea lucrurilor așa cum sunt, să te bucuri de fiecare clipă, ai să iubești acest azi mult mai tare ca acel mâine. Atunci când ajungi să-ți folosești emoțiile ca să ”crești”, ca motivație pentru un nou pas în viață, când nu te lași pierdut printre alte așternuturi doar ca să savurezi câteva ore de plăcere, descoperi că în spatele unei priviri, că în interiorul unui om frumusețea capătă o altă dimensiune. În general, noi, vedem doar ceea ce vrem să vedem la oameni.

CITEȘTE ȘI :  26 de citate despre viață scrise de Sigmund Freud

Vedem doar acea parte ce ne intereseză pe moment. Vrem sex, atunci vedem un corp. Vrem iubire, atunci vedem un suflet. Loialitatea în ziua de azi e ceva rar. Dacă nu ai acea conexiune de la bun început, atunci nici după doi ani nu o să o ai! O iubire mare, puternică, ce să meargă peste ani, se construiește! În timp! Vrei o casă te duci și o cumperi. Vrei un cămin? Atunci îl construiești! Frumusețea vieții nu ține de cât de fericit ești tu.

Ea ține de cât de fericit sunt alții când vine vorba de tine!

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy