Prima pagină » Durerea e un lucru ciudat în lumea noastră…

Durerea e un lucru ciudat în lumea noastră…

by Inimă Albastră
215 views

Durerea e un lucru ciudat în lumea noastră, ciudat dar necesar, ciudat și inexplicabil, ciudat și reprimat. Așa te călești atât fizic cât și moral….e chestia aia care face diferența și care pune sare și piper într-un cotidian previzibil cu situații abrupte.

E semnul că ceva nu e bine, că ceva trebuie schimbat sau că ceva nu mai funcționează just.

Foarte ușor de concluzionat însă nu la fel de edificator de trăit. Durerea fizică te face irascibil, egoist, certareț, veșnic nemulțumit, recalcitrant….cea din interior – te răvășește. Te duce la stări contradictorii și absolut deloc definitorii pentru propria persoană.

Deviii fără să vrei un mic monstru încăpățânat, orgolios și dornic de răzbunare. Noi oameni..suntem atât de…atât de neînțeles.

CITEȘTE ȘI :  Dacă ai fi aici acum te-aș lua de mână ...

Ne torturăm singuri, învârtim cuțitul în rană deși conștientizăm că ne doare…victimizăm și adorăm să o facem. Iar în loc să ne străduim să diminuăm durerea pe care o purtăm în suflet ,o îngropăm adânc printre chestiile frumoase rămase acolo – o reprimăm cu toate forțele noastre și o multiplicăm la infinit.

ADVERTISMENT

Cunoşti sentimentul ăla ciudat că trebuie să faci ceva? Un ”CEVA” nedefinit dar de care eşti convins că ai nevoie așa nepalpabil cum e el, că trebuie să-l faci cât mai repede și fără de care ai impresia mereu că eşti incomplet?

Exact asta simt acum: un mecanism întreg parcă a fost pornit iar eu nu găsesc instrucţiunile de utilizare, sau în orice caz nu ceea ce e necesar în momentul respectiv. Partea proastă e că stă ascuns atât de bine încât nu reuşesc să realizez ce e….și continuă să mă macine, să mă roadă încet pe dinăuntru….poate că e mai bine să mă detașez de-ar fi posibil…

CITEȘTE ȘI :  Nu mai știu să iubesc. Iartă-mă.

Suntem mereu pe fugă, mereu grăbiți, mereu frenetici în a prinde ceva anume..dar nu ne dăm seama cum timpul zboară iar noi îl irosim nefăcând nimic. Prinși într-o falsă impresie că grăbitul e tocmai pentru a face ceva important, pierdem secunde la fel de importante care rămân însă nefructificate.

Probabil asta e crucea noastră a oamenilor de azi: să intrăm într-un maraton care nu-i al nostru neapărat, sau nici măcar să nu conștientizăm că participăm la unul ..unul care are o linie de sosire etern improbabilă și la care nu reușim nicicând să câștigăm bătălia cu adversarii noștrii cei mai de temut – noi înșine.

ADVERTISMENT

CITEȘTE ȘI :  Să iubim şi să îndrăgim acei oameni frumoşi sufleteşte

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy