Prima pagină » Durerea este inevitabilă, suferința e opțională.

Durerea este inevitabilă, suferința e opțională.

by Inimă Albastră
479 views

Toată lumea trece prin vremuri grele. Toți cunoaștem acel sentiment, ai fost concediat, cineva drag ți-a murit sau ai rupt o relație. Durerea este inevitabilă.

Nu contează ce s-a întâmplat, vor fi momente în viață când vom suferi. Diferența între durere și suferință este că durerea o simțim imediat, intensitatea ei va trece. Nu e la fel cu suferința. Când suferim, reținem durerea mai mult decât este necesar. O reținem deoarece, într-un mod ciudat, ne place acea durere, ne pierdem în ea, sau noi credem că avem nevoie de ea.

Suferința este ca și cum vrei să mănânci ciocolată în continuare, chiar dacă ți-e rău. Sau să fii gelos și să ții în tine asta în loc să discuți cu partenerul. Ignorăm adevărul. Lasă motivele suferinței tale. Deja oricum te simți mizerabil. Toți simțim suferința. Toți suntem respinși. Toți pierdem pe cineva drag…asta e partea cea mai urâtă a vieții. Există o vorbă cum că dacă gândești pozitiv, toate se pot schimba în bine. Nu e așa. Nu mai încerca să fii perfect. Faci degeaba asta.

CITEȘTE ȘI :  Uneori plâng, atunci când nu mă vede nimeni…

ADVERTISMENT

Gândește-te : e absolut normal să simți așa ceva. Acea durere, acea suferință. Durerea este parte din încercările care te vor face mai puternic. E același lucru cu faptul de a te dedica în ceva sau cineva la care ții. Asta nu înseamnă că nu vei mai face acele lucruri.

Doar relaxează-te. Dacă ești tensionat și plin de durere, nu ai ce face. Nu ai unde fugi. Și nu ai nici cea mai mică ideea ce trebuie să faci în continuare. Din cauza acestor sentimente, nu mai judeci limpede. Relaxându-te nu înseamnă că vei schimba ceva în situația în care te aflii deja. Dar măcar ai șansa de a shimba ceva în ceea ce se întâmplă cu tine. ÎN tine.

CITEȘTE ȘI :  Știi ce este iubirea ?

Viața ne va aduce durere întotdeauna, dar putem alege ce fel de durere experimentăm. Lăsând suferința să ne domine, putem trece mai ușor peste ea, și poate cândva, vom simți ceva diferit. Dar deocamdată, consider că e de-ajuns această durere.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy