Prima pagină » Este corect sa porti cruciulita la gat?

Este corect sa porti cruciulita la gat?

by Inimă Albastră
522 views

In tot Noul Testament nu am gasit nici o mentionare in care s-ar fi spus ca primii crestini obisnuiau sa poarte cruciulita la gat sau vre-o porunca care le-ar cere crestinilor aceasta. in acelasi timp, Domnul Isus cere fiecarui ucenic sa poarte crucea sa si a mai spus ca cine nu-si ia crucea si nu-l urmeaza pe El, nu este vrednic de El. 

Biblia nu interzice purtarea cruciulitei la gat

In acelasi timp, nu gasim in Biblie porunci cu interdictii de a purta semnul crucii la gat. Este adevarat ca unii oameni, in zelul lor, au ajuns sa considere aceasta un mare pacat, dar afirmatiile si convingerile lor sunt lipsite de temei biblic.

Semnul crucii nu este talisman

Unii oameni au convingerea ca daca poarta semnul crucii la gat, sau daca il au in casa, sau in masina, prezenta lui ii va pazi de orice rau, de blestem si de primejdii. Este o convingere total gresita, chiar paganeasca. Crestinii cred in protectia pe care o au de la Dumnezeu in toate vremurile si in toate imprejurarile si nu se lasa influentati de superstitii si talismane

CITEȘTE ȘI :  Beneficiile surprinzătoare ale consumului de cafea

Cruciulita purtata la gat ca si prilej de marturisire a Evangheliei

Marturisirea Evangheliei Domnului Iisus Hristos se pare ca a fost motivul care i-a facut pe crestinii din vremurile mai vechi sa-si faca cruciulite si sa le poarte la gat. in lumea musulmana, unde crestinii sunt supusi persecutiilor, cei ce poarta semnul crucii la gat, prin aceasta celor din jur ca sunt crestini si ca sunt gata sa marturiseasca lumii despre Hristos, dar si sa sufere. in contextul nostru, unde toti oamenii se considera crestini, indiferent de felul cum isi traiesc vietile, se pare ca nimeni nu mai baga in seama cand cineva poarta la gat o cruciulita si nu face legatura cu trairea spirituala.

CITEȘTE ȘI :  De ce sa nu dormi cu televizorul aprins

ADVERTISMENT

Cruciulita purtata la gat nu este o dovada ca esti crestin

Odata am avut prilejul sa le vorbesc unor oameni care aveau un comportament cu totul paganesc. Cand i-am indemnat sa creada in Domnul Iisus si sa devina crestini adevarati, unul s-a descheiat la nasturele de la gat si repede a aratat tuturor ca el este crestin. De altfel, si prin inchisori, aproape toti poarta la gat cruciulite, sau si-au facut tatuaje cu semnul crucii sau alte semne crestinesti, numai ca trairea celor mai multi din ei nu este compatibila cu credinta crestina.

Cruciulita purtata la gat nu este bijuterie sau obiect de lux

CITEȘTE ȘI :  3 locuri izolate din Europa, pe care si tu ai vrea sa le vizitezi

Acesta este un alt fel cum unii oameni folosesc cruciulitele de la gat. Nu ai avut vreodata prilejul sa vezi pe unii tineri sau barbati aroganti, care isi pun la gat cate un lantisor, sau mai drept vorbind lant de aur si atarna de el o cruce ca cea a preotului sau si mai mare? Eu am avut de multe ori prilejul sa vad aceasta si nu este un lucru bun, ba chiar respingator. Poate dupa ce s-au intalnit cu astfel de oameni preotii musulmani conving pe oamenii din tarile Arabe si cele din Asia Centrala ca crestinismul este religia care tolereaza betia, fumatul, drogurile si tot felul de imoralitate.

ADVERTISMENT

S-ar putea să îți placă și :

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy