Ești sigură că e bărbatul potrivit pentru tine

Ești sigură că e bărbatul potrivit pentru tine, e atent, te iubește așa cum îți dorești dar parcă lipsește ceva…Ai vrea să stați mai mult de vorbă. Să-ți povestească ce face, ce simte.

ADVERTISMENT

Așa cum ne place nouă să știm tot, să discutăm oricând și despre orice. Dar ce o fi așa de greu pentru el? Nu te agita, multe femei se confruntă cu problema. Dar mai întâi trebuie să îi câștigi încrederea și să-l convingi că ești persoana potrivită căreia să i se destăinuie.

Bărbaților le e frică să nu fie umiliți!

Crede-mă pe cuvânt. Majoritatea bărbaților știu că noi suntem firi mai critice și le e teamă să ne mărturisească anumite secrete, în special lucruri care îi afectează, ca să nu râdem de ei sau să îi facem să se simtă umiliți. Trebuie reținut că ei sunt mult mai sensibili la observații și, uneori, ușor de rănit.

În special când sunt îndrăgostiți. Atunci ei așteaptă înțelegere, feedback pozitiv și răspuns că suntem interesate de povestirile lor. Iar dacă simte ca îl judeci pentru ce a făcut, ori că ești indiferentă la spusele lui, se va închide în propria-i carapace.

Să nu îl judeci înseamnă să îl lași să-ți povestească tot ce gândește și să te arăți răbdătoare și interesată de subiect. Asta nu înseamnă că tu nu ai o părere și că nu ți-o poți spune la un moment dat.

Și ca să-l faci să ți se destăinuie, el trebuie să se simtă acceptat pentru felul în care e, nu pentru cine vrei tu să fie. Dacă îi dai răspunsuri direct negative – “Nu ai dreptate”, “Nu sunt de acord cu tine”, “Cum ai putut să faci așa ceva?” – poți risca să nu-ți mai povestească ție ce i se întâmplă.

CITEȘTE ȘI :  ADN-ul alege sufletul pereche

Psihologii spun că uneori le e teamă să-și dezvăluie latura sensibilă, pentru a nu fi afectată imaginea de bărbați mereu puternici, care îi caracterizează. Iar dacă îți lași la o parte propriile așteptări și încerci să-l înțelegi, se va simți și el mai bine că ți-a câștigat încrederea.

Lasă trecutul în pace

Nu-i așa că ați avut cel puțin o “discuție” care s-a terminat cu reproșuri, cu promisiuni nerespectate, cu lucruri care te-au făcut să suferi și câte și mai câte ți-ai amintit tu pe moment? Într-adevăr se întâmplă în orice cuplu dar …el sigur ar fi vrut să se facă cumva nevăzut atunci.

Când lui îi e frică că nu ai înțeles ce a vrut să-ți zică, că vei povesti și altora sau că îl vei acuza mai târziu pentru ce a făcut, îi va fi mai greu să ți se destăinuie. Iar o soluție pentru a-l face să treacă peste asta este să nu îi mai amintești de lucrurile pe care le-a făcut sau pe care le-a zis și nu ți-au convenit atunci.

Psihologii spun că unora dintre femei le place să facă pe victimele. Asta le ajută să-și confirme sentimentele sau să se simtă mai puternice decât partenerul. În fond, asta este o nevoie acută de atenție, dar pe de altă parte pune și capăt comunicării.

ADVERTISMENT

Iar pentru o bună comunicare, ei ne sfătuiesc să ne asumăm fiecare responsabilitatea și să nu aruncăm toată vina pe partener. Dar nici să o luăm asupra noastră. Doar să privim situația cu mai multă înțelegere și să ne concentrăm mai bine asupra lucrurilor bune, nu a celor rele.

CITEȘTE ȘI :  5 metode sa fii seducatoare prin naturalete!

Iar dacă ți-e mai ușor, poți scrie într-un jurnal cu ce te alegi tu din relație și ce oferi în schimb. Notează și momentele în care nici tu nu erai perfectă, dar și felurile în care amândoi v-ați maturizat și v-ați schimbat.

Abilitatea cu care ierți pe cineva poate fi mult mai simplă dacă realizezi că ceea ce vă caracteriza acum un an, acum nu mai e de actualitate. Așa că trebuie să te concentrezi asupra prezentului. Ce-a fost a fost!

Fii un ascultător de încredere

Dar oare e posibil să ai o relație sinceră? Ideea e că mulți încearcă, dar puțini reușesc. Și principalul motiv pentru care bărbații nu sunt sinceri, sunt consecințele.

Specialiștii spun că bărbații simt că femeile vor și au nevoie să fie mințite, pentru că nu ar putea suporta anumite adevăruri. De asta se feresc să le facă anumite mărturisiri, pentru a nu le supăra.

De fapt, multe femei își folosesc emoțiile în controlul relației, vor anumite răspunsuri și se simt devastate dacă nu îl primesc. Iar multe dintre noi ne-am format deja imagini despre cum ar trebui să simtă sau să gândească el. Și ei conștientizează asta. Așa că vina este a amândurora.

Primul pas spre o relație bazată pe încredere este sa îl accepți așa cum e și să nu mai cauți răspunsurile pe care ți le dorești. Îi vei da senzația că are alături un partener solid, care îl va sprijini la bine și la rău. Așa că da-i ocazia să-ți spună adevărul și lasă-l să fie el, nu cel din fanteziile tale.

CITEȘTE ȘI :  11 calitati ale unei femei perfecte

Pentru că puterea de a accepta adevărul și părerea celorlalți crește o dată ce realizăm că siguranța de sine vine din faptul ca suntem sincere cu noi înșine și că ne acceptăm așa cum suntem.

Fii sinceră și înțelegătoare cu tine

Așa vei fi mai tolerantă și față de ceilalți. Un mod bun în care să-l faci să te considere cea mai bună prietenă este să îi arăți că ești open-minded, naturală și că nu îl judeci. Dar nu înainte de a înceta să te mai judeci pe tine sau de a-ți reproșa lucruri din trecut, pe care nu ai reușit să le îndeplinești.

Dacă te comporți în felul ăsta cu tine, vei fi tentată să faci la fel și cu ceilalți. Se spune că cei pe care îi întâlnim sunt un fel de oglinzi ale unor părți ale noastre și îi atragem pentru a ne face să iubim și acele părți.

În acest caz, conștiința de sine este foarte importantă. Și dacă vrei să creezi o relație dinamică între voi doi, fă un mic inventar al părerilor despre tine și al felurilor în care ai fost tratată în trecut de persoanele importante din viața ta.

Iar dacă nu ești mulțumită, este momentul să faci un pas spre schimbare. Încearcă să fii și tu altfel, pentru a-i ajuta pe ceilalți să-și schimbe atitudinea față de tine.

ADVERTISMENT