Evită iluzia tristeții când mintea îți induce credința că nu ești suficient de iubit…

  Evită iluzia tristeții când mintea îți induce credința că nu ești suficient de iubit sau de prețuit pentru ceea ce ești ori dăruiești.

  ADVERTISMENT

  Crede doar, că totul este în regulă cu tine, și amintește-ți că unii omeni privesc lumea din perspective mult mai înguste ale ego-ului lor, decât valorile pe care tu le oglindești, și sunt mult prea preocupați de măștile ce le poartă și de rolurile pe care își asumă să le joace. Și asta este ceea ce-i împiedica să vadă, să înțeleagă și să poată prețui valoarea – dincolo de iluzia fricilor lor, de invidii sau de propriile lor mediocrități.

  CITEȘTE ȘI :  Exista o vorbă destul de veche învaluită de mister...

  Fii sigur întotdeauna, că doar cei ce dețin valoarea și frumusețea iubirii în inimile și sufletele lor, sunt cei capabili să vadă, să prețuiască,să iubească valoarea – atunci când îi recunosc prezența și frumusețea în sufletele celor ce o poartă. De vei face astfel, sufletul tău va fi ferit de dezamăgiri și nemulțumiri, sau de decepția așteptării de recunoaștere, apreciere, recompense sau întoarcerea vreunui favor, de la cei cărora le dăruiești. Împacă-te doar cu ceea ce ești și asumă-ți propria autenticitate prin ceea ce faci, iubești și dăruiești – fără așteptări de soluții sau favoruri din afară, și fără a încerca să mulțumești pe toată lumea.

  CITEȘTE ȘI :  Cu mulţi ani in urma, a trăit în India un înţelept...

  ADVERTISMENT

  Pentru a evita tristețea și dezamăgirile, renunță să cedezi tentației de a-i ajuta pe ceilalți, atâta timp cât sufletul tău nu cunoaște cumpătarea și nu ești împăcat pe deplin cu ceea ce ești, ai și faci. De încă ești copleșit de frici, nemulțumiri, neliniști sau de griji, ori de nevoi, ostilități și negativităși, sau dacă planurile vieții tale nu sunt încă împlinite, nevoia de a ajuta e doar o mască a minți, prin care te abate de la a vedea propriile tale probleme, defecte, lipsuri, carențe și neajunsuri.

  Până ce nu te vei debarasa prin focusarea energiei tale pe soluții – de cauzele nemulțumirilor tale și de sursele negativități, a tristeții ți a fricilor ce încă te copleșesc, și nu te vei elibera rând pe rând, de problemele și poverile tale sufletești, – ”ajutorul” tău va fi pentru tine o sursă de tristeți și dezamăgiri, iar pentru ceilalți va fi inutil și dăunător a nivel energetic, căci va fi lipsit de conținutul experienței, propriilor tale soluții de ieșire din probleme.

  ADVERTISMENT

  CITEȘTE ȘI :  Sufletul pereche e posibil să nu îl întâlnim din prima...